KıbrısManşet

Tel: Numuneler teslim edilene kadar süreç normal işliyordu

Yeşil Barış Hareketi Başkanı Feriha Tel, Başbakan Ersan Saner‘in, alınan yakıt numunelerinin analizlerinin yapılmasına Denetleme Kurulu eliyle önce sürece dahil olduğunu sonra da labaratuvara telefon açarak, ‘Sonuçlar kimseyle paylaşılmayacak’ emrini verdiğini açıkladı

Tel: ‘Biz de sürece dahil oluyoruz’ diyerek gemiye geldiler

Havadis Web TV‘de Damla Dabis‘in konuğu olan Yeşil Barış Hareketi Başkanı Tel, numunelerin götürülme sürecini anlattı.

Teknecik Elektrik Santrali‘ne getirilen ‘kirli yakıt’tan numune alınması sırasında Ombudsman Emine Dizdarlı’nın, Yeşil Barış Hareketi adına Doğan Sair orada bulunduğunu ve sonrasında Başbakanlık Denetleme Kurulu adına gelen 2 yetkilinin de ‘Biz de sürece dahil oluyoruz’ diyerek gemiye geldiğini anlattı.

“Numuneler teslim edilene kadar süreç normal işliyordu”

12 ayrı tanktan alınan 36 şişe yakıt numunesinin, tüm paydaşların (Kıb-tek, Yeşil Barış Hareketi, Denetleme Kurulu, Ombudsman) şahitliğinde alındığını anlatan Tel, sonrasında kendisinin de içinde bulunduğu gemiyle, Mersin’deki SGS laboratuvarına götürüldüğünü belirtti.

Numunelerin Mersin’deki SGS laboratuvarına, tüm paydaşların imzasıyla teslim edildiğini söyleyen Tel, buraya kadar herşeyin normal gittiğini, sonrasında yaşananların ise çok kötü olduğunu ifade etti.

“Başbakanlık merkez ofise emir vermiş”

Tel, tahlilleri teslim ettikten sonra SGS temsilcisinin yanlarına geldiğini ve Başbakanlık’tan emir geldiğini söylediğini anlattı.

Tel, “Yetkili bize Gebze’deki merkez ofislerine Başbakanlık tarafından telefon edildiğini ve sonuçların Denetleme Kurulu yetkililerinin dışında kimseyle paylaşılmaması emrinin verildiğini söyledi” dedi.

“Neden önümüz kesildi?”

O dakikadan sonra her şeyin çok kötü olduğunu, sonuçların toplum tarafından görülmesinin engellendiğini ifade eden Tel, Saner’in Başbakanlık eliyle sürece müdahale ettiğini vurguladı.

Tel, “Neden önümüz kesildi? Başbakanlık Denetleme Kurulu ‘sonuçlar halkla paylaşılacak’ diye açıklama yaptı. Bu kurulun zaten bu sonuçları tek başına alabileceği bir yetki ve durum yok. Burada hem bizim hem de Ombudsman’ın imzası var. Yakıtın kirli olduğu ve kimyasal içerdiği mahkemede bizzat Kıb-tek Genel Müdür Yardımcısı Kamil Direl’in ifadeleriyle kayıtlara geçmişken, şartnamedeki analiz değerlerinin değişmesi de artık bir şeyler yapılması gösteren durumdu” dedi.

Haberleştiren: Özgür Gazete











Başa dön tuşu