KıbrısManşet

Şahiner Saner’e ateş püskürdü: Başbakan’ın seviyesizliğine bakın!

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Milletvekili Salahi Şahiner, Başbakan Ersan Saner‘in yakıt numunlerini alan labaratuvara ‘Sonuçlar kimseyle paylaşılmayacak’ talimatına ateş püskürdü

Şahiner: Başbakan’ı seviyesizliğine bir bakın

Havadis Web Tv‘de Damla Dabis‘in sorularını yanıtlayan Şahiner, Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu‘na (Kıb-tek) getirilen akaryakıtın analizleri için alınan numunelerin gönderildiği laboratuvarı aradığı ortaya çıkan Başbakan Saner’e ateş püskürdü.

“Başbakan’ı seviyesizliğine bir bakın” diyen Şahiner, “Bir Başbakan, bir özel şirketi arıyor ve 3 birim tarafından ortak alınan (Yeşil Barış Hareketi, Ombudsman, Başbakanlık Denetleme Kurulu) numunelerin sonuçlarını sadece benimle paylaşacaksın diye emir veriyor” ifadelerini kullandı.

“Kantarın topuzu kaçtı artık”

Saner’in diğer iki paydaşın üzerlerini çizdiğini söyleyen Şahiner, yakıtın içinde kimyasal atık olup olmadığını belirleyecek analiz türlerinin yapılmasının da yine Saner tarafından engellendiğini söyledi.

Şahiner, “Kantarın topuzu kaçtı artık. Başbakan ve UBP de bu şaibeli işlere ve yolsuzluklara ortaktır” dedi.

“Bakanlar Kurulu kendilerini ağır cezada yargılatacak bir suça bulaşmış olabilir”

Şahiner sürecin barşından bu yana, Ekonomi ve Enerji Bakanı Erhan Arıklı‘nın yapmaya çalıştığının, kaçak yakıtın ülkeye getirilmesi ve daha ucuza mal olması ve bir yandan da birilerine rant kapısı açılması olduğunu söyledi.

Şahiner” Kaçak akaryakıt nedir? Opsiyon belgesi olmayan, nereden geldiği ve içinde ne olduğu bilinmeyen yakıtın ucuza getirilmesi. Bakan Arıklı da, ‘opsiyon belgesi’ (yakıtın alındığı ve ayrıldığı rafineri) denilen evrağı ortadan kaldırmaya çalışıyordu. Hangi rafineriden ne kadarlık bir yakıtı alındığının bilinmesi gerekiyor ki, elektrik arzı güvenne alınabilsin.  Ama Arıklı ne diyor; ‘Opsiyon belgesini de istemiyorum, nereden alırsan al yakıtı getir yeter” ifadelerini kullandı.

Bu durumda artık uluslararası suçlara bulaşmış bir yönetim iddiasının kuvvetlendiğini belirten Şahiner, Bakanlar Kurulu’nun da göz göre göre kendilerini ağır cezada yargılatacak olası bir suça bulaşmış olabileceğine dikkat çekti.

Haberleştiren: Özgür Gazete











Başa dön tuşu