KıbrısManşet

Maviş: Negatife dönen 7 öğretmen görevinin başında

Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) Eğitim Sekreteri Burak Maviş, Vadili, Atatürk, ve Karaoğlanoğlu ilkokullarında pozitif öğretmen ve öğrencilerin olduğunu söyledi

Maviş: Bakanlığın kılavuzu sorulara cevap vermiyor

Özgür Gazete’ye okullardaki eğitim öğretim faaliyetleriyle ilgili konuşan Maviş, ilk hafta okullarda sorunların yerinde gözlemlendiğini kaydetti.

Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı tarafından hazırlanan kılavuzun öğretmen ve öğrencilerin pozitif veya temaslı olması halinde eğitim sürecinin nasıl devam edeceği ile ilgili sorulara cevap vermediğinin altını çizen Maviş,  sorunları en iyi bilen ve pratikte çözebilecek olan okul yöneticilerine, Bakanlığın bütçe, kadro ve yetki vermesi gerektiğini belirtti.

Maviş, yerinden yönetim ile pandemi ile daha kolay mücadele edeceğini ifade etti.

“KTTB ve KTOEÖS ile hazırlanan kılavuz, birçok soruna cevap veriyor”

Okulda, sınıfta ve taşımacılık esnasında yaşanan sosyal mesafe sorununa çözüm olacak sendikal önerilerinin uygulamaya konulması ile tüm okullarda sorunun asgariye ineceğini belirten Maviş, Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği (KTTB) ve Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS) ile birlikte hazırlanan kılavuzun birçok soruna da cevap verdiğini söyledi.

Eğitim döneminin başlamasıyla okullarda temaslı veya pozitif öğretmen, öğrenci veya eğitim çalışanı olmasının normal olduğunu ifade eden Maviş, eğitim öğretim faaliyetlerinin kesintisiz devamı için vaka görünen okullarda pratik müdahaleler gerektiğini belirtti.

“3 okulda vakalar var”

Okullardaki vaka ve temaslılar konusunda bilgi veren Maviş, Şht. Tuncer İlkokulu, Yedikonuk İlkokulu, Gönyeli İlkokulu, 9 Eylül İlkokulu ve Vadili İlkokulu’nda temaslı, Vadili, Atatürk ve Karaoğlanoğlu ilkokullarında ise pozitif öğrenci ve öğretmenler olduğunu söyledi.

Vakaların çıktığı okullarda eğitim öğretim faaliyetlerinin sağlıklı ve güvenli bir şekilde devam etmesi için bakanlığın geçici öğretmenler görevlendirmesi ve evde olan çocukların eğitime katılımı ile ilgili gerçekçi çözümler belirlemesi gerektiğine dikkati çeken Maviş, pozitiften negatife dönen 7 öğretmenin ise görevleri başında olduğunu belirtti.











Başa dön tuşu