EkonomiKıbrısManşet

UBP izliyor, akaryakıt ihalesi yine iptal ettirilmeye çalışılıyor

Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu (Kıb-tek) adına açılan ve dün sonuçlanan son akaryakıt ihalesinin de Ekonomi ve Enerji Bakanı Erhan Arıklı tarafından iptal ettirilmeye çalışıldığı ve Yönetim Kurulu ile Arıklı arasında ciddi tartışmaların yaşandığı iddia edildi

Arıklı ile YK arasında iptal kavgası

Kıb-tek Yönetim Kurulu bugün saat 10.00’da dün sonuçlanan ihaleyi karara bağlamak ve bloke artırımı yaparak en düşük teklifi veren Sideral Lines firmasının ihaleyi kazandığını ilan etmek için toplandı.

İddiaya göre Yönetim Kurulu üyeleri toplantı sırasında Bakan Arıklı tarafından ihalenin iptal edilmesi yönünde baskı gördü.

Erdoğan bir yandan Arıklı bir yandan

Kurumda şu an devam eden toplantıda, Merkezi İhale Komisyonu (MİK) Başkanı Halis Üresin’in de hazır bulunduğu öğrenildi.

Ayrıca, iptal baskısının sadece Bakan Arıklı tarafından değil, Kurum Genel Müdürü Gürcan Erdoğan tarafından da yapıldığı iddia edildi.

Tüm bunlar yaşanırken, hükümetin büyük ortağı Ulusal Birlik Partisi (UBP) ve Başbakan Ersan Saner, süreci izlemeye ve yapılan hukuksuzluklara ve keyfi iptallere göz yummaya devam ediyor.

Özgür Gazete/Özel Haber











Başa dön tuşu