KıbrısManşet

Üresin: Takdir beklerken duyduğumuz sözler karşısında şok olduk

Merkezi İhale Komisyonu (MİK) Başkanı Halis Üresin, Ekonomi ve Enerji Bakanı Erhan Arıklı’nın yaptığı basın toplantısında sarf ettiği sözlerden sonra bugün hiçbir karar üretmemeye karar verdiklerini ve Başbakan Ersan Saner‘le görüşmeye gideceklerini belirtti

Üresin: Takdir beklerken duyduğumuz sözler karşısında şok olduk

Özgür Gazete’den Pınar Barut‘a konuşan Üresin Arıklı’nın sözleri karşısında şok olduklarını belirterek, Arıklı’nın ‘Bu ihalede kabul ettikleri opsiyon belgesinin aynısını daha önceki ihalede kabul etmemişlerdi, dava açacağız’ sözlerini de değerlendirdi.

Üresin, “Şartnamede yaptığımız düzenlemelerle, ‘doğrudan direk opsiyon verilebilir ya da alt yüklenici ve tedarikçi de kullanılabilir’ demiştik. Bu opsiyon belgesini destekleyen 2 belge daha var dosyada. Bunun yapılabileceği yazılar içeriyor” dedi.

“Komisyon üyeleri takdir kullandı ve inisiyatif aldı”

Tüm bu gerekçelerin, komisyon üyelerinin olumlu kanaat getirmesine sebep olduğunu söylen Üresin, hem çevre sağlığı düşünülerek hem de doğrudan alımın önüne geçmek adına, üyelerin takdir kullanarak inisiyatif aldıklarını belirtti.

Üresin, “Şartnameler üzerinde daha ayrıntılı çalışma yaparak yeni bir şartname hazırlama planımız var. Bu alınacak yakıt 7 aylık bir süre için geçerli. Dolayısıyla yılbaşından hemen sonra yapılacak yeni ihalede, bu yeni şartname geçerli olacak” ifadelerini kullandı.

“Şu an Başbakan Saner ile de bu konuyu görüşmeye gidiyoruz”

Bu kadar özveriyle çalışıp, bir gün içinde karar üretecek kadar yoğun bir mesai harcayan komisyon üyelerinin emeklerine haksızlık edildiğini vurgulayan Üresin, takdir beklerken Arıklı’nın kullandığı ifadelerle adeta şok olduklarını belirtti.

Üresin, “Bu olmadı, tüm komisyon üyelerinin moralleri bozuldu. Bu yüzden bugün hiçbir karar üretmeme kararı aldık. Kurumdan bize bloke artırımı ile ilgili henüz bir yazı da ulaşmadı ama ulaşsa da bugün karar üretmeyeceğiz. Şu an Başbakan Ersan Saner ile de bu konuyu görüşmeye gidiyoruz” dedi.

Özgür Gazete/Pınar Barut











Başa dön tuşu