KıbrısManşet

Tatar: O fotoğraftan sonra Rum tarafında ortalık epey çalkalandı

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Amerika Ortodoks Kilisesi Başpiskoposu Elpidoforos‘un New York‘taki Türkevi açılış törenine katılmasına güneyde tepki gösterilmesiyle ilgili ‘Adamı topa tuttular’ dedi

Tatar: Adam İstanbul doğumlu, gelecek tabi

Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile New York‘taki yeni Türkevi’nde Türk toplumunun temsilcileriyle bir araya gelen Tatar, TC Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan‘ın davetiyle New York’a geldiğini söyledi.

Tatar, Amerika Ortodoks Kilisesi Başpiskoposu Elpidoforos’un açılışa katılmasının güneyde tepkiyle karşılanması hakkında da “Adam İstanbul doğumlu, onun buraya gelmesi en doğal hakkı vatandaş olarak, yapması gerekendi” ifadelerini kullandı.

“Adamı topa tuttular”

Başpiskopos ile aynı karede oldukları fotoğrafın yayımlanmasıyla ortalığın çalkalandığını söyleyen Tatar şunları kaydetti;

“O fotoğraftan sonra Rum tarafında ortalık epey çalkalandı. Manşetlere çıktık. Nasıl olur da Başpiskopos, açılışa katıldı. Adam İstanbul doğumlu, onun buraya gelmesi en doğal hakkı, vatandaş olarak yapması gerekendi. Ama 10 gün önce Oxford‘un dağıttığı kitaplardan Atatürk resmini çıkarttıran o zihniyet, bu defa da Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin Cumhurbaşkanı ile Başpiskopos nasıl aynı karede olur diye adamı topa tuttular ve Rum tarafında epey bir çalkantı yaşandı”











Başa dön tuşu