KıbrısManşetSağlıkYaşam

Asya’nın Makarios Hastanesi’de tedavi edilmesi için girişim başlatıldı

Kıbrıs Cumhuriyeti‘nin, SMA tip-1 hastası olan ve Kıbrıs’ın kuzeyinde, ilaç masraflarının karşılanabilmesi için birçok kampanya başlatılan 10 aylık Asya bebeğin tedavisini üstlenme girişimi Rum basınında geniş yer buldu

Kıbrıs Cumhuriyeti, Asya’nın Makarios Hastanesi’de tedavi edilmesi için girişim başlattı

Alithia gazetesi “Kıbrıs Cumhuriyeti’nden İnsani ve Siyasi Önemi Olan Eylem” başlığıyla manşetten aktardığı haberinde, Asya bebeğin şu an Türkiye’deki bir hastanede bulunduğunu ve 2 milyon Euro civarındaki tedavi için Makarios Hastanesi’ne getirilmesine yönelik çaba gösterildiğini yazdı.

Gazete, Asya bebeğin babasının Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası Genel Sekreteri Şener Elcil aracılığıyla Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis ile Dışişleri Bakanı Nikos Hristodulidis’e mektup yazarak tedaviyi üstlenmelerini talep ettiğini ve Anastasiadis’in de, bu talebe “olumlu karşılık verilmesi” talimatını verdiğini kaydetti.

İlacın Yunanistan’dan satın alınması için hazırlıklara başlandı

Asya bebeğin Türkiye’den Kıbrıs’ın güneyine getirilmesi ve Makarios Hastanesi’nde tedavisine başlanması için halihazırda çaba gösterildiğini belirten gazete, oldukça pahalı olan bu ilacın Yunanistan’dan satın alınması için hazırlıkların başladığını yazdı.

Gazete, Asya bebeğin taşınmasının büyük ölçüde zor olduğunu ve güvenli bir şekilde önce Kıbrıs’ın kuzeyine, oradan da Makarios Hastanesi’ne getirilebilmesi için en uygun yöntemin bulunmasına yönelik çalışma yapıldığını kaydetti.

Haber, Fileleftheros gazetesinde “Asya’nın Tedavisi İçin Yeşil Işık”, Haravgi gazetesinde de “ ‘Avrupa’(Gazetesi), Kıbrıs Cumhuriyeti’nden Küçük Asya’nın Tedavisi İçin Olumlu Yanıt Verildiğini Yazdı” başlıklarıyla yansıtıldı.











Başa dön tuşu