KıbrısManşet

Hükümetin ve toplumun gözü önünde ihale iptali baskısı yapılıyor!

Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu‘nun (Kıb-tek) son akaryakıt ihalesinin resmi olmayan sonuçlara göre kazananı belli ancak Merkezi İhale Komisyonu (MİK) üyeleri imzalarını geri çekmeleri için hükümetin ve tüm toplumun önünde açıkca siyasi baskı görüyor

İhaleye açıktan müdahale!

MİK son akaryakıt ihalesinde en düşük teklifi veren Sideral Lines adlı firmanın evraklarında bir sıkıntı olmadığını açıklamış ve tüm üyeler de bu konuda imzalarını atmıştı.

Ama Ekonomi ve Enerji Bakanı Erhan Arıklı bu ihalenin iptal edilmesi gerektiğini yaptığı basın toplantısında açıkça söylemiş ve ihaleye müdahale etmişti.

İmzalar geri çekilmedi haberleri de baskı için yapılıyor!

Arıklı’nın güdümündeki bazı yayın organlarında ise MİK üyelerine baskı oluşturmak amaçlı, Başkan Halis Üresin hariç, tüm üyelerin imzalarını geri çektiğiyle ilgili haberler yayımlandı.

Gazetemizin edindiği bilgilere göre ise üyeler imzalarını geri çekmedi ancak çekmeleri konusunda ciddi baskı görüyor.

İmzalar geri çekilmedi. Peki rüşveti kim teklif etti?

Ayrıca Bakan Arıklı, geçtiğimiz gün Tepebaşı‘nda partisinin seçim çalışmalarına katılmış ve ihale ile ilgili kendisine ‘torunlarına yetecek kadar’ rüşvet teklif edildiğini söylemişti.

Ancak Arıklı rüşvetin kim ya da kimler tarafından teklif edildiği ve bu kişileri polise şikayet edip etmediğiyle ilgili bir açıklama yapmadı.

Bu arada hükümetin büyük ortağı Ulusal Birlik Partisi (UBP) ve Demokrat Parti‘nin (DP), tüm toplumun gözü önünde bir ihaleye açıkca müdahale edilmesine ses yükseltmemekte kararlı olduğu görülüyor.

Özgür Gazete/Özel Haber











Başa dön tuşu