KıbrısManşet

Erhürman: Toplum New York’taki görüşmeyle ilgilenmiyor

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman, memleketin kaybedecek zamanı kalmadığını, her gün ülkenin çocuklarını, çevreyi ve tarım alanlarının kaybedildiğini söyleyerek, alternatiflere şans verilmesi gerektiğini belirtti

Ehürman: 2004 referandumu sonrası ilişkiler çok daha aktifti

Özgür Web Tv’de Ali Kişmir’in Soru-Yorum programına konuk olan Erhürman, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın ‘Dünya bizi anıyor’ ifadelerini hatırlattı.

Tatar’ın gerçekçi olmayan tezlerle toplumun zamanını çaldığını belirten Erhürman, Kıbrıs Türk halkının ilişkilerinin zedelendiğini söyledi.

2004 referandumu sonrası ilişkilerin çok daha aktif olduğunu hatırlatan Erhürman, ilişki ağlarının günden güne koptuğunu kaydetti.

“Halk, New York’taki görüşmeyle ilgilenmiyor”

“Tek derdimiz dünyaya açılmak” diyen Erhürman, Tatar’ın tezinin toplumu geriye doğru götüreceğini halkın da bunun farkında olduğunu belirtti.

Erhürman, “Tatar’ın tezinin farkında olan halk, New York’taki görüşmeyle ilgilenmiyor. Tatar BM Genel Sekreteri Antonio Guterres’e Kıbrıs sorunuyla ilgili kapsamlı bir rapor sunacağını açıkladı ama bu rapordan Cumhuriyet Meclisi’nin haberinin yok” dedi.

“Tatar meclisi tanımıyor”

Erhürman, Tatar’ın meclisi tanımadığını, sadece Türkiye ile istişare ettiğini vurgulayarak, “Bayrak dediğinde 3 defa daha ses çıkaran hükümet, meclisi paçavra ediyor, itibarını yerle bir ediyor” dedi.
Meclisin hiç bu kadar yerlerde sürünmediğini ifade eden Erhürman, halkın özgüveninin de zedelendiğini söyledi.

Cumhuriyet Meclisi’nin yakın zamanda açılacak olması hakkında da görüşlerini paylaşan Erhürman, meclisin zaten hiç açılamadığına dikkat çekti.

Erhürman, “Meclis toplanıp da kapanma kararı bile üretemedi. Kapanamamış meclisin açılıp açılamayacağı da gündem haline geldi” dedi.

“Toplum artık bir şeylerin yıprandığını görüyor”

“Bu memlekette bir siyaset anlayışı var o da ‘bir şey olmak’ üzerinde cereyan ediyor” diyen Erhürman, yarış oldu mu her şey bittiğini ve sadece ‘bir şey olmanın’ geriye kaldığını ifade etti.

Erhürman, “Gerçekten bu insanların tek derdi bu. Kafaları sadece böyle çalışıyor. Zaten siyasete girerken bile siyasi görüşü yok bütün meseleyi kazanmak üzere kurar. Toplum artık bir şeylerin yıprandığını görüyor” dedi.

“Ya şimdi ya da memleket elden gidiyor”

Erhürman, “Bütün bu yaşananlardan memnun olunduysa, UBP iktidara getirilsin ve 5 yılda memleketi tertiplesin” diyerek, toplumda kimsenin ‘Memnunum’ dediğini duymadığını belirtti.

Erhürman, “O zaman alternatife şans verilsin. Bu memleketin kaybedecek zamanı kalmadı. Her gün çocuğumuzu, çevremizi, tarım alanlarımızı kaybediyoruz. Ya şimdi ya da memleket elden gidiyor” ifadelerini kullandı.

“Halka ‘Memnun musunuz, değil misiniz?’ diye sorulması gerekir”

Yaşanan keşmekeşten tek çıkış yolduğunu belirten Erhürman, bu çıkış yolunun halka karar verme yetkisini kullanma şansının verilmesi olduğunu söyledi.

O şans tanındıktan sonra halka ‘Memnun musunuz, değil misiniz?’ diye sorulması gerektiğini ifade eden Erhürman, Kıbrıs Türk halkına yaşanan şeylerin anlatılması gerektiğini, halkın bunu değiştirmek istememesi durumunda da saygı duyulması gerektiğini söyledi.

“Meclis’te duvara konuşsak daha iyi olurdu”

Hükümetin pandemiye rağmen hep sokakta olduğunu belirten Erhürman, “Öyle olduğu için Meclis’te duvara konuşsak daha iyi olurdu” dedi.

Erhürman, “UBP kendi kurultayını düşündüğü için Haziran’daki seçimi pas geçti. Bu hükümet kara bir leke olarak tarihe geçti. Kriz döneminde istihdamlar yapıldı ve toplum gailesinin çekilmediğinin göstergesi oldular” dedi.

Özgür Gazete/Özel Haber











Başa dön tuşu