KıbrısManşet

Bengihan: Sağlık Bakanı’ın tek kriteri; kendisinin uygun görmesi

Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTAMS) Başkanı Güven Bengihan, muhalefetteki emekçi halkın kitle partilerine çağrıda bulunarak, “Özel sektörde sendikalaşma, asgari ücret ve Yurttaşlık Yasası’nda değişiklik yapmayacaklarsa gelmesinler” dedi

Bengihan: Protokol masası çağrısına yanıt gelmedi

Özgür Gazete’de yayınlanan Melek Arabacıoğlu’nun sunduğu ‘Sendikal Bakış’ programına konuk olan Bengihan, Azınlık Hükümeti’ne sert tepki göstererek, “Gelmiş geçmiş en kötü hükümet” dedi.

Hükümet adına Maliye Bakanlığı’nın kamuda yetkili sendikaları protokol masasına çağırması gerektiğinin altını çizen Bengihan, kendilerinin bu çağrıyı yaptığını fakat UBP-DP-YDP Azınlık Hükümeti’nden herhangi bir yanıt gelmediğini söyledi.

Bengihan, “Bütçe görüşmeleri başladığı zaman herhangi bir kalemi artırma varsa ya da yoksa görüşülür. Meclise taşınması sağlanır. Bu konuda çağrı yapılmadı. Burada idare, bir amir hükmün yerine getirmemektedir” dedi.

“KTAMS iki toplumlu, iki bölgeli, BM parametreleri çerçevesindeki çözüme inanıyor”

Bengihan, KTAMS’ın geçmişten bugüne direnişçe ruhla örgütlendiğini belirterek, “KTAMS, bu ülke için gaile çeken bir sendikadır. Ülke sorunlarından büyük bir endişe duyuyor. Halk bize güven duyuyor. Diğer dost sendikalarla omuz omuzayız. Gailemiz memlekettir” dedi.

İki toplumlu, iki bölgeli BM parametreleri çerçevesinde bir çözüme inandıklarını vurgulayan Bengihan, bu çerçevede mücadelelerini bıkmadan sürdüreceklerini ifade etti.

“Sağlık ocakları fazla personele ulaştı ama servislerden hemşireler azaltıyor”

Sağlık Bakanı Ünal Üstel’e defalarca yardım taleplerini ilettiklerini hatırlatan Bengihan, Nöroloji ve Kardiyoloji gibi elzem servislerdeki hemşirelerin azaldığını söyledi.

Üstel’in servislerden hemşireleri azalttığını ve istihdamlarla partililerini mutlu ettiğini kaydeden Bengihan sözlerine şöyle devam etti:

“Sağlık ocakları fazla personele ulaştı ama servislerden hemşireler azaltıyor. Partililerini oy için mutlu ediyorlar. En önemlisi de nakil kurulunu toplamadan bunları yapıyorlar.

Sayın Bakan’ın tek kriteri, kendisinin uygun görmesi yani keyfi kararlar. Zaten sağlıkta personel eksikliği bulunuyor. Moral motivasyon bozuldu, çalışma barışı sekteye uğradı. Kara çelenk koyduk anlatamadık. Padişah kavuğu aldık”

Özgür Gazete/Özel Haber











Başa dön tuşu