KıbrısManşet

Özyiğit: Hükümetin tavrı alt yönetim tavrıdır

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Cemal Özyiğit, “Türkiye’nin parasına muhtaç değiliz, bu ülkede kaynak vardır” vurgusunu yaptı

Özyiğit: Asya’nın tedavisini ne zaman üstlendiniz?

Özgür Web TV’de Ali Kişmir’in ‘Soru-Yorum’ programına konuk olan TDP lideri Özyiğit, gündemdeki konuları değerlendirdi.

Başkan Özyiğit, Asya’nın tedavi sürecinde yaşananların bir utanç olduğunu söyleyerek, Sağlık Bakanı Ünal Üstel’in, Asya’nın Larnaka’ya nakli sonrası dün gece yaptığı ‘Biz tedaviyi üstlenmiştik’ açıklamalarına “Ne zaman, hangi tedaviyi üstlendiniz?” diyerek tepki gösterdi.

“Saner’in 10 bin TL vermesi dalga geçmedir”

Sağlık Bakanlığı önünde Asya Gönüllüleri’nin polisin orantısız gücüne maruz kaldığını hatırlatan Özyiğit Başbakan Ersan Saner’in ise Asya’ya kamudan 10 bin TL bağış yaptığını hatırlattı.

Özyiğit, “Saner’in 10 bin TL vermesi dalga geçmedir” dedi.

“Hükümetin tavrı, alt yönetim tavrıdır”

UBP-DP-YDP Azınlık Hükümeti’nin icraatlarından da bahseden Özyiğit, hükümetin tavrının bir alt yönetim tavrı olduğunu kaydetti.

Özyiğit, “Sağırlar diyalogu vardır. Hükümet atanmıştır, kayyum gibi görevde bulunuyorlar. Ankara’nın direktifleriyle hareket ediyorlar. Toplum olarak buna yanıt verilmesi gerekiyor” dedi.

“Saner sadece gülüyor”

Cumhuriyet Meclisi’nin açık olduğu dönemlerde Saner’e eleştirilerde bulunduklarını anımsatan Özyiğit, Saner’in ise buna karşılık sadece güldüğünü söyledi.

23 Nisan çocuğu gibi o koltuğa oturdu, aslında oturmadı, atandı” ifadeleriyle Saner’e eleştirilerini sürdüren Özyiğit, UBP milletvekilleri Faiz Sucuoğlu ve Hasan Taçoy’a da tepki gösterdi.

“Sucuoğlu ve Taçoy, Saner’in atanmasına vesile oldu”

UBP kurultayında 2’nci tura kalan ve seçimden çekilen Sucuoğlu ve Taçoy’u da eleştiren Özyiğit, “Sucuoğlu ve Taçoy, Saner’in Başbakanlık koltuğuna atanmasına vesile oldu” dedi.

Özyiğit ayrıca Saner’in partisinin kurultayı öncesinde Ankara’da yalvar yakar turlarına gittiğini de söyledi.

“UBP Kurultayı’na yine müdahale olacak”

Sucuoğlu ve Taçoy’un kurultayda bu kez çekilmeyeceklerine yönelik ifadelerinin olduğuna işaret eden Özyiğit, “Çekilme ihtimalleri yüksektir, yine müdahale olacaktır” dedi.

Özgür Gazete/Özel Haber

 











Başa dön tuşu