KıbrısManşetSağlık

Şefik: Davasını ertlemek isteyenler, mukayyitlikten tehir talebinde bulunabilir

Yüksek Mahkeme Başkanı Narin Ferdi Şefik, Covid-19 aşısı olmayan ve PCR yaptırmayan mahkeme personelinin izne çıkarılacağını, Adapass‘ı olmayanın da mahkeme binalarına alınmayacağını açıkladı

Şefik: Davasını ertlemek isteyenler, mukayyitlikten tehir talebinde bulunabilir

Genç TV‘de Mustafa Alkan‘ın konuğu olan Şefik, Covid-19’un başıladığı günden bu yana mahkemelerde önlemler aldıklarını belirtti.

“Tabi davaların ertelendiği bir gerçek” diyen Şefik, Covid-19 sebebiyle davasını ertlemek isteyenlerin, mukayyitlikten tehir (Erteleme) talebinde bulunduğunu ve karşı tarafın da kabul etmesi durumunda, tehir kararının verildiğini belirtti.

“Aşı olmayı ve PCR yaptırmayı kabul emeyenler açısından sorun var”

Mukayyitliğe gitmek için de randevu alınması ve gelindiğinde de herkesin maskesi olması gerektiğini söyleyen Şefik, her odada da sayı olarak en fazla kaç kişinin bulunması gerektiğiyle ilgili yazılı bilgilerin bulunduğunu kaydetti.

Yüksek Mahkeme Başkanı Şefik, bunlara ilaveten de bu hafta Adapass uygulamasının da devreye girdiğini belirterek şunları kaydetti;

“Aşılı olan Adapass’la giriyor, aşısız kişiler ise 72 saatlik PCR testi sonucuyla girebiliyor. Fakat aşı olmayı ve PCR yaptırmayı kabul emeyenler açısından sorun var. Bu konuyu Personel Dairesi’yle de görüştük, bizim bu durumda olan personellerimiz var ise onların izne çıkarılması söz konusu”

Haberleştiren: Özgür Gazete











Başa dön tuşu