KıbrısManşet

Li-Koop üyelerinin sabrı taşma noktasına geldi

Li-Koop üyeleri , toplum olarak sıkıntılı günlerden geçtiğimiz bu dönemin aynı zamanda Kooperatiflerde kayyumlar dönemi olarak anılacağını açıkladı

Li-Koop üyeleri tarafından yapılan basın açıklamasında, 2019 yılından beridir denetleme gerekçesiyle bir çok kooperatifin atanmış kayyumlar tarafından yönetildiği belirtilere Li-Koop’ta da aynı durumun söz konusu olduğu ifade edildi.

Açıklama yok.“Koopertifimizin üzerinde bir çok siyasi oyun oynanıyor”

Li-Koop üyeleri tarafından yapılan açıklamanın tamamı şöyle:

Bizler Li-Koop üyeleri olarak bu denetim kisvesi adı altında Kooperatifimizin üzerinde bir çok siyasi oyun oynandığının farkındayız.

Bu bağlamda dün Turizm Bakanlığı ve Kooperatif Mukayyitliği önünde gerçekleştirdiğimiz uyarı eylemine halen Mukayyitlik tarafından resmi bir açıklama yapılmamıştır.

Mukayyitliğe yöneltilen sorulara garip bir şekilde bir sendika başkanı cevap vermiş ve kendisini gülünç bir duruma düşürmüştür. Konu yetkili sendika veya çalışan hakkı olmamasına rağmen Mukayyitliği temsilen bir sendika başkanının açıklama yapması ülkemizdeki sarı sendikalaşmaya iyi bir örnektir.

Kooperatifimizi atanmışların eline bırakmayacağımızı yenileyerek Sn. Dana’ya sorularımızı tekrarlıyoruz?
– 2 yıl aşkın süredir bitmeyen bu denetleme şuan ne noktadadır?
– Basit bir denetimi yapmaktan bu kadar mı acizsiniz?
– Neden yönetimin üyeler tarafından belirlenmesini engelliyorsunuz?
– Üyelerin belirleyeceği yönetimden neden korkuyorsunuz?

“Li-Koop üyelerinin sabrı taşma noktasına gelmiştir”

Kooperatifimizi atanan kayyumlar değil kendimiz yöneteceğiz. Tüm üyelerin belirleyeceği yeni yönetim döneminde Mukayitliğin denetim yapmasını engelleyecek hiçbir durum söz konusu değildir.

“Geçmişi örtmek istiyorlar” gibi saçma bir yaklaşım hukuken de mümkün değildir. Bu anlamda Genel Kurul yapmayı engelleyecek herhangi bir sebep olmadığının altını çizeriz.

Kooperatif üyelerinin büyük çoğunluğu Sn. Dana’nın iki yılı aşkın süredir denetim gerekçesiyle Genel Kurul yapmamasının art niyetli bir tutum olarak görmektedir. Bu sebeple Sn. Dana’dan derhal Genel Kurul tarihi belirlemesini bekliyoruz.

Genel Kurul tarihi belirlenmediği takdirde 1 Ekim 2021 Cuma günü saat 10:30’da Başbakanlık önünde ve Kooperatif Şirketler Mukayitliği önünde eylemde olacağız.

 











Başa dön tuşu