KıbrısManşet

Tanpınar: Toplumsal belleğe büyük katkısı olan bir proje

Kadın Öyküleri Derneği ile KKTC Telsim işbirliğinde hazırlanan hayata değer katan kadınlarımız belgeselleri Atatürk Kültür Merkezi’nde gösterildi

Canaltay: Belgeselleri çekilen üç Kıbrıslıtürk kadını her zaman örnek aldım

Tenisin kraliçesi Özel Vassıf, konservatuar mezunu ilk kadın tiyatro sanatçısı Ayla Haşmet ve ilk kadın milletvekili Ayla Halit Kazım’ın hayat hikayeleri izleyiciyle buluştu.

Belgesel gösterimi için düzenlenen gecede konuşan Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Resmiye Canaltay, belgeselleri çekilen üç Kıbrıslıtürk kadını her zaman örnek aldığını ve başarılarından gurur duyduğunu ifade etti.

Canaltay, toplumsal cinsiyet eşitliği için kadına karşı şiddet ve ev içi şiddet konularında toplumsal farkındalık yaratmak, toplumun bu konularda duyarlılık ve bilinç kazanmasını sağlayarak toplumsal bakış açısını dönüştürmenin öncelik olduğunu kaydetti.

Tanpınar: Toplumsal belleğe büyük katkısı olan bir proje

KKTC Telsim Genel Müdür Yardımcısı Fevzi Tanpınar da, içinde kadın olan her projede yer aldıklarını ve bundan büyük heyecan duyduklarını ifade ederek, “Kadın Öyküleri Derneği ile gerçekleştirdiğimiz, hayata değer katan kadınlarımızın yaşam öykülerini içeren belgesel projesi, içinde kadın olmasının yanı sıra toplumsal belleğe büyük katkısı olan bir proje” dedi.

Ekingen: Verilen mücadeleyi gelecek nesillere aktarmak amacıyla yola çıktık

Kadın Öyküleri Derneği Başkanı Şenay Ekingen de, Derneğin ülkemizdeki öncü kadınların kimlik ve değerlerine geçmişte nasıl sahip çıktıklarını sosyal, kültürel yaşamlarını belgeselleştirmek ve gelecek nesillere aktarmak amacıyla yola çıktıklarını söyledi.











Başa dön tuşu