KıbrısManşet

Ersoy’un orkestrası için yargıya baskı!

Türkiye‘li sanatçı Bülent Ersoy‘un sahte PCR belgesiyle adaya giren ve tutuklanan 21 kişilik orkestrasının serbest bırakılması için Türkiye‘den Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi‘ne baskı yapıldığı ileri sürüldü

Mahkemeye Ersoy baskısı!

Ersoy’un orkestrasının, bir otelde verecekleri konsr nedeniyle 28 Ağustos tarihinde adaya girerken sundukları ‘negatif’ sonuçlu PCR belgelerinin sahte olduğu ortaya çıkmış ve 21 kişilik orkestra üyeleri konser sonrası tutuklanmıştı.

10 bin TL teminatla mahkeme görülünceye kadar bir otelde polis gözetiminde tutulan orkestra üyeleri, dün Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi’ne çıkarılmış ve Kıbrıs Hukuku’na göre de (Ağır Ceza) karar açıklanana kadar tekrar tutuklanmıştı.

Amcaoğlu’na kadar aradılar

Tutuklama kararı sonrası, başta Bülent Ersoy olmak üzere Türkiye sanat camiasından Kıbrıs yargısına ‘ırkçılık’ ifadeleriyle çirkin suçlamalar yapılmaya başlandı.

Suç işleyen orkestra üyelerinin serbest bırakılması için mahkeme üyelerine baskı yapıldığı iddiaları ayyuka çıktı.

Ayrıca MESAM‘ın da (Türkiye Musiki Eseri Sahipleri Meslek Birliği) Eğitim ve Kültür Bakanı Olgun Amcaoğlu‘nu aradığı ve yardım istediği öğrenildi.

Bu arada yapılan suçlamalar arasında, sahte belgeleri hazırlayanların KKTC’li oldukları için tutuklanmadığı, müzisyenlerin ise TC’li oldukları için tutuklandığı yalan iddiaları ortaya atıldı.

Yalan iddialar havada uçuşuyor!

Halbuki, aynı davada otel müdürü ve belediye çalışanı dahil, birçok kişi daha tutuklandı ancak müzisyenlerin mağduriyetlerinin en aza indirilmesi amacıyla mahkeme pozitif ayrımcılık yaparak, müsizyenlerin davasını daha önce okuma kararı aldı.

Yani Pazartesi günü verilecek karardan sonra, belgeyi hazırlayanlar için Ağır Ceza’da da dava görülecek ve onlar da karar açıklanana kadar tutuklu kalacak.











Başa dön tuşu