KıbrısManşet

Özersay: Arkanıza bile bakmadan kaçtınız Sn. Başbakan

Halkın Partisi (HP) Genel Başkanı Kudret Özersay, kapatılamayan meclisin bugün açılarak tarihi bir gün yaşandığını söyledi

Özersay: Komiteleri çalıştırmadınız. Çünkü kurultaylarınız vardı

Cumhuriyet Meclisi Yeni Yasama Yılı’nın açılışında konuşan Özersay, “Kapatamadığımız meclisi açarak tarihi bir gün yaşıyoruz” diyerek, meclisin bundan sonraki çalışmaları ne kadar önemliyse, geçtiğimiz dönem çalışmasının da o kadar önemli olduğunu söyledi.

Özersay, “Çok ciddi çalışmalar yapabilecekken, bu yaz döneminde meclis komitelerinde istisnalar haricince komiteleri çalıştırmadınız. Çünkü kurultaylarınız vardı, önemli işleriniz var” dedi.

“Arkanıza bile bakmadan kaçtınız Sn Başbakan”

Özersay, Başbakan Ersan Saner‘e dönerek, böyle bir hükümet kurmayı tercih etmenin, ülkeyi hükümetsiz bırakmak olduğunu söyledi.

Özersay, “Aslında tarihi bir fırsatın kaçırıldığını düşünüyoruz. Biz salgın döneminde bu hükümet kurulmadan önce HP olarak size, bu mecliste grubu bulunan 3 siyasi partinin (UBP-HP-CTP), 3’lü geniş tabanlı bir toplumsal mutabakat hükümet kurabileceğini söylemiştik. Arkanıza bile bakmadan, tartışmadan bu konuyu kapatıp kaçtınız Sn. Başbakan” ifadelerini kullandı.

Haberleştiren: Özgür Gazete











Başa dön tuşu