KıbrısManşet

Etkinlik, 5-7 Ekim tarihlerinde gerçekleştirilecek

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) ve Kıbrıs Polifonik Korolar Derneği (KPKD) iş birliğinde Türk Piyanist Verda Erman’ın anısına yapılacak 2. Gülsin Onay Piyano Festivali için hazırlıklar tamamlandı

Etkinlik, 5-7 Ekim tarihlerinde gerçekleştirilecek

DAÜ’den verilen bilgiye göre, 5-7 Ekim tarihlerinde gerçekleştirilecek söz konusu etkinlik kapsamında, yarışma, festival, panel, konser ve Gülsin Onay atölyeleri yer alacak.

Festival kapsamında 5 Ekim Salı günü Gülsin Onay, genç piyanistler ile bir araya gelerek atölye çalışması yapılacak.

Atölye çalışması 10.00-18.00 saatleri arasında pandemi kuralları çerçevesinde Rauf Raif Denktaş Kültür ve Kongre Sarayı’nda düzenlenecek.

Piyanist Atakan Sarı tarafından çevrim içi olarak piyano resitali verilecek

Aynı gün saat 19.00’da DAÜ TV Youtube kanalında piyanist Atakan Sarı tarafından çevrim içi olarak piyano resitali verecek.

6 Ekim Çarşamba günü saat 20.00’de çevrim içi olarak Yrd. Doç. Dr. Emine Kıvanç Öztuğ moderatörlüğünde panel düzenlenecek.

Panelde, Prof. Dr. Selmin TufanBaşlangıç Piyano Eğitimindeki Pedagojik Yaklaşımlar / Sorunlar ve Çözüm Önerileri‘, Prof. Dr. Enver TufanOnline Piyano Eğitimi Üzerine Bir Değerlendirme‘ sunumu yapılacak.

Etkinlik, Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası’nın gösterisiyle bitecek

Festival kapsamında düzenlenecek yarışmalarda katılımcılar çevrim içi olarak youtube kanalı üzerinden gönderdikleri performans videoları doğrultusunda jüri tarafından değerlendirilecek. Yarışma sonuçları 7 Ekim Perşembe günü, saat 17.00’de açıklanacak.

Festival, 7 Ekim Perşembe akşamı, DAÜ Rauf Raif Denktaş Kültür ve Kongre Sarayı’nda, saat 20.00’de piyanist Gülsin Onay’ın Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası ile birlikte vereceği kapanış konseriyle sona erecek.

Türkiye ve Kıbrıs’tan çok sayıda piyanist ve piyano eğitmeninin jüri olarak görev alacak festivalin organizasyonunu Piyanist Atakan Sarı, Kıbrıs Polifonik Korolar Derneği Koro Şefleri Erkan Dağlı ve Rana Uluçay ile Yönetim Kurulu Üyesi Esra Uluçaylı yapıyor.











Başa dön tuşu