KıbrısManşet

Akansoy: Biz sorumluluğumuzun bilincindeyiz

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Milletvekili Asım Akansoy, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar‘ın muhalefete sağduyu çağrısı yapacağına, kendisinin biraz sağduyulu ve sorumlu davranarak ‘gezmeye’ gitmeyebileceğini söyledi

Akansoy: Meclis’in ‘nisap’ sorunu yok, hükümetin ‘nisap’ sorunu var

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Akansoy, Meclis’in ‘nisap’ sorunu olmadığını, hükümetin ‘nisap’ sorunu olduğunu vurguladı.

Denetim günleri muhalefetin katkısı ile Meclis’in açıkladığını hatırlatan Akansoy, milletvekillerinin görüş, öneri ve eleştirilerini zaten yapabildiğini söyledi.

“Biz sorumluluğumuzun bilincindeyiz”

Hükümetin Yasama günleri için 26 kişinin oyu ile Meclis’i açıp, çalışmaları başlatmak zorunda olduğunu hatırlatan Akansoy, yoksa hükümeint fiilen yok hükmünde olduğunu belirtti.

Akansoy, “Sn. Tatar muhalefete sağduyu çağrısı yapacağına, kendisi biraz sağduyulu ve sorumlu davranabilir.
Partisinin ve hükümetin bu kritik aşamasında ‘gezmeye’ gitmeyebilir, Sn. Sennaroğlu’nu görevinden etmeyebilir, hükümeti zora sokmayabilirdi. Yapmadı” dedi.

Yarın hükümet partileri ve destekçilerinin 26’yı bulup, Meclis açıp, çalışmalara devam edebileceğini söyleyen Akansoy, “Biz sorumluluğumuzun bilincindeyiz” ifadelerini kullandı.











Başa dön tuşu