EkonomiKıbrısManşet

Saner: Hibe programına başvurular, 5 Ekim’de başlıyor

Ulusal Birlik Partisi Genel Başkanı, Başbakan Ersan Saner, Temmuz ayında verilen 60 milyondan sonra şimdi de özel sektör için 11 milyon Türk liralık bir hibe programını uygulamaya koyacaklarını söyledi

Özel sektöre destek verilecek

Türkiye ile imzalanan “2021 İktisadi ve Mali İşbirliği Protokolü” çerçevesinde özel sektörün rekabet gücünü ve verimliliği artıran yapısal dönüşüm politikalarının uygulanmasını esas alan bir dizi tedbir geliştirildiğini belirten Saner, ekonomi, turizm ve tarım alanlarında hibeler gerçekleştirildiğini ifade etti.

Temmuz ayında üreticiye, esnafa 60 Milyon kredi verildiğini hatırlatan Saner, şimdi de 11 Milyon TL hibe verileceğini açıkladı,

Başvurular 5 Ekim’de başlıyor

Saner, “ Bu kapsamda, 2021 mali yılında Türkiye Cumhuriyeti kaynaklarından Ekonomi Tarım ve Turizm Bakanlıklarımızla 11.000.000.-TL kaynak tahsis edilerek 5 ve 8 Ekim 2021 tarihinde “Kısmi Hibe” programlarımız için proje teklif çağrısı ilanına çıkılması planlanmaktadır. Yarından itibaren başvurular alınmaya başlanacak” dedi.

Sanayi, Tarım ve Turizme 3’er milyon TL hibe vereceğiz

Başbakan Saner, Sanayi, Tarım ve Turizme 3’er milyon TL hibe vereceğiz. Detaylarını yarın açıklayacağız. Bugün müjdesini verelim. Konuyu yarın Bakanlar Kurulu’nda da değerlendireceğiz. Sonrasında da bilgi vereceğim” diye konuştu.

Genç Girişimcilere 2 milyon TL kaynak aktarılacak

Genç Girişimciler için de bir kaynak hazırladıklarını açıklayan Saner, “ Gençlere, girişimcilerimize, 2 Milyon TL bir kaynak öngördük. Bu alanda yeni kurulan, Mart 2019-2021 ve yeni kurulacak işletmelerin desteklenmesini istiyoruz” ifadelerini kullandı.











Başa dön tuşu