KıbrısManşet

PGM’den üst düzey 2 polis subayına akıllara durgunluk veren suçlama!

Polis Genel Müdürlüğü’nün (PGM) kendi bünyesindeki 2 üst düzey polis mensubuna açtığı davanın, Lefkoşa Kaza Mahkemesi’nde dün yapılan teminat duruşması, teşkilat içindeki durumu bir kez daha gözler önüne serdi

PGM içinde
kişisel hesaplaşmalar

Teşkilatta üst düzey rütbede görev yapan başarılı 2 polis mensubuna, akıllara durgunluk veren bir sebepten ötürü PGM tarafından dava okundu.

2013 yılında meydana gelen bir konuyla ilgili, zanlı polis subaylarına dün sabah polis tarafından dava okundu.

Öğle saatlerinde teminat için mahkemeye çıkarılan polis subayları, öğleden sonra ise PGM tarafından açığa alındılar. Tüm bunlara gerekçe olarak sunulan suçlamaya ise zanlıların avukatı Hasan Esendağlı (Barolar Birliği Başkanı) “Çok saçma bir gerekçe” diyerek tepki gösterdi.

2013 yılında yaşanan olay 2021 yılında dava konusu

Lefkoşa Kaza Mahkemesi’ndeki teminat duruşmasını izleyen Özgür Gazete’den Pınar Barut’un aktardıklarına göre suçlama konusu; Ankara Polis Akademisi Güvenlik Birimleri Enstitüsü’nün 2013 yılında açtığı bir doktora programı ve ilgili 2 polis subayının da bu programa kayıt yaptırmak için form doldurması.

Suçlamaya sebep olan konu, zanlı polislerin ön kayıt yaptıkları doktora programı için yaklaşık bir hafta sonra kayıt formu doldurmaları. PGM, bu olayı sahte evrak olarak niteleyerek, uzun yıllardır soruşturma konusu yaptı.

Akıllara durgunluk veren suçlama!

Zanlı polis mensuplarına getirilen garip suçlama tam da burada kendini gösterdi.

Polislere, çıkılan münhaldeki; ‘başka bir doktora programına devam etmeyenler başvurabilir’ şartı hatırlatılarak, ‘Siz zaten o doktora programına kayıtlıydınız, dolayısıyla sahte evrak düzenlediniz ve yalan beyanda bulundunuz’ denilerek, tam 13 ayrı suçtan dava okundu.

Zanlılar avukatı Hasan Esendağlı mahkemede, olayın olgularının, iddia edilen suçlarla ilgisi olmadığını ileri sürdü.

Esendağlı: Bu dava Soyalan’ın kişisel hırsları nedeniyle açılmıştır

Mahkemede zanlı polisler adına hazır bulunan Avukat Esendağlı, PGM’nin yaptığı bu soruşturmanın kişisel olduğunu, PGM Genel Müdürü Ahmet Soyalan’ın ilgili polis mensuplarına karşı kişisel bir husumet beslediğini iddia etti.

Esendağlı, “Haklarında başka konulardan da haksız olarak soruşturma açılan ancak hiçbir şekilde iddia edilen suçlarla bağlantısı olmayan bu 2 polis mensubu, terfilerde haksızlığa uğradıkları iddiası ile haklarını aramak için Yüksek İdare Mahkemesi’nde dava açtı. PGM ise Sn. Soyalan’ın talimatı ile bugün zanlılara bu davaları okudu. Bu dava Soyalan’ın kişisel husumetinin eseridir” dedi.

“Topluma da adeta bir gözdağı niteliğinde”

Esendağlı, polislere atılan suçlama ile oluştuğu iddia edilen suçların hiçbir ilgisi olmadığını, bunun topluma da adeta bir gözdağı niteliğinde olduğunu savundu.

Esendağlı, üst rütbeli 2 polis mensubuna dahi adeta sudan sebeplerle dava açıp mahkemeye sevkedebilen Polis Örgütü’nün, ceza soruşturması yapma yetkisini kötüye kullanma eğilimi gösterdiğini ve bunun tüm toplum mensupları için bir tehdit olduğunu vurguladı.

Özel Haber/Pınar Barut











Başa dön tuşu