KıbrısManşet

Skandal: Zarfın içinden ‘Parayı hazırlayamadık’ yazısı çıktı

Eğitim Bakanlığı‘na bağlı Kültür Dairesi‘nin düzenlediği ve 2021 yılının Şubat ayında sonuçları açıklanan XXX. Devlet Fotoğraf Yarışması Sergisi‘nin kazananlarına, dün düzenlenen törenle para ödülleri verilmedi

Skandal: Ödül zarfları boş çıktı

Eğitim Bakanlığı’na bağlı Kültür Dairesi, fotoğraf yarışmasının kazananlarının Şubat ayında belli olmasına rağmen, ödül törenini yapmak için tam 8 ay bekledi ve sonunda da bir skandala imza attı.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ve Eğitim Bakanı Olgun Amcaoğlu tarafından verilen ve içinde para ödülü olduğu söylenen zarflar boş çıktı, yarışmayı kazananlarla adeta alay edildi.

Ödül kazananlar zarfı açınca şok oldu

Ödül kazanan 7 kişiye verilecek olan toplam 10 bin 250 TL para ödülünü bile veremeyen devlet, aynı zamanda ödül sahiplerine de gerçeği söylemedi.

Ödül zarfını Cumhurbaşkanı ve Bakan’ın elinden alırken gülümseyerek fotoğraf çektiren ödül sahipleri, tören sonrası zarfın içinden çıkan yazıyla şok oldu

Zarfın içinden ‘Parayı hazırlayamadık’ yazısı çıktı

Para ödülü olması gereken zarfın içinden para yerine, Kültür Dairesi Müdürü‘nün imzasıyla bir yazı çıktı.

Çıkan yazıda, Maliye Bakanlığı kaynaklı sorun nedeniyle ödüllerin hazırlanamadığı ve daha sonra verileceği bilgisi yer aldı.

Özel Haber/Pınar Barut











Başa dön tuşu