KıbrısManşet

Akıncı oyunu kullandı: Evlerimizde oturmayalım, vicdanımızın sesine kulak verelim

Cumhurbaşkanı ve Bağımsuz Cumhurbaşkanı adayı Mustafa Akıncı, eşi Meral Akıncı’yla birlikte, Şht. Ertuğrul İlkokul’nda 223 nolu sandıkta oyunu kullandı

ozgur_gazete_kibris_Akinci_oyunu_kullandi_Evlerimizde_oturmayalim_vicdanimizin_sesine_kulak_verelim1

Oyunu kullanmasının ardından basına açıklama yapan Akıncı, normal olmayan iki durum yaşayarak seçim sürecinin tamamlamak üzere olduğunu, bunlardan birinin pandemiyle ilgili, diğerinin ise siyasal sağlığımızla ilgili olduğunu söyledi

Akıncı: Müdahalelerden bahsediyorum

“Müdahalelerden bahsediyorum” diyen Akıncı, salgın koşullarında bir kampanya yürütmenin, ne denli zor olduğunu da deneyimlediklerini belirtti

ozgur_gazete_kibris_Akinci_oyunu_kullandi_Evlerimizde_oturmayalim_vicdanimizin_sesine_kulak_verelim2

Akıncı, “Yüksek Seçim Kurulu’nun tüm kurallarını uyguladık. Dayanışma yemeklerimiz vardı, iptal etmek zorunda kaldık, miting ve kapalı salon toplantılarımızı yapmayı düşünemedik bile. Broşür de doğru dürüst dağıtamadık, onbinlerce broşür elimizde kaldı” dedi.

“Halkımız bizi 45 yıldır biliyor”

Seçim mesajlarını, çok gayretli bir şekilde çalışan kampanya ekipleri sayesinde, sosyal medya ve televizyon programları üzerinden topluma ulaştırdıklarına inandığını söyleyen Akıncı, “Zaten halkımız bizi, 45 yıldır tanıyor ve biliyor” dedi.

“Bu toplum her şeyi yaşadı ve gördü”

Seçime müdahaleler konusunda da konuşan Akıncı, kampanya dönemi boyunca, çok açık uyarıylar yaptığını ama TC makamlarının malesef bu seçimlerde çok açık ve yoğun şekilde taraf olduklarını belirtti

ozgur_gazete_kibris_Akinci_oyunu_kullandi_Evlerimizde_oturmayalim_vicdanimizin_sesine_kulak_verelim3

“Tüm uyarılarıma rağmen bunu yaptılar” diyen Akıncı, toplumun yapılanları bizzat yaşayıp gördüğünü, Türkiye medyasında dahi, yanlış ve yalan bilgilerle kendisinin propagandasının yapıldığını hatırlattı. Akıncı, “Türkiye halkına Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanını kötü göstermeye, kötülemeye çalıştırlar” dedi.

“Maraş seçim malzemesi yapıldı”

Maraş gibi çok hasssas bir konunun, seçimelere bir iki gün kala seçim malzemesi yapılmaya çalışıldığını kaydeden Akıncı, seçimleri sadece izleyip durumu Ankara’ya rapor etmesi gereken ve burada saglıklı bir demokrasinin işleyişinden mutlu olması gereken makamların, makamlarını seçim karargahi haline dönüştürdüklerini belirtti.

Akıncı, “Akıncı’ya oy vermeyin diye köy köy gezildi, dernek dernek dolaşıldı. Kulüplere ihtiyaç listeleri soruldu. ‘Biz sizin ihtiyaçlarınızı karşılayalım, siz de bizim’ denildi. Onların da ihtiyacı ‘Akıncıya oy verilmesin de kime verilirse verilsin’ şeklindeydi. Troller devereye koyuldu, hakaretlere maruz kaldık” dedi.

“BRT tam bir partizanlık örneği sergilemiştir”

Yerel medyada da bir çok medya kurumunun taraflı yayın yaptığına dikkat çeken Akıncı, tarafsız davranan yerel medya kurumlarına ise teşekkürü bir borç bildiğini söyledi.

Akıncı, Bayrak Radyo ve Televizyon Kurumu’yla ilgili de çok sert eleştirilerde bulundu. Akıncı, “BRT ise tam bir partizanlık örneği sergilemiştir. Adayların katıldığı son yayından önce bile partizan tavrını sürdürmüştür” dedi.

“Bu seçim, çok önemli bir kader seçimidir”

Akıncı, bu seçimin kendisinin kişisel ikbal seçimi olmadığının altını çizerek, sözlerine şöyle devam etti:

“Daha öncede söyledim altını çiziyorum. Bu seçim Akıncı’nın kişisel ikbal seçimi değil, bu seçimler toplumsal geleceğimiz hakkında halkımızın karar vereceği seçimdir. Nasıl bir gelecek istediğimizin kararını vereceğimiz, çok önemli bir kader seçimidir. İnanıyorum ki bütün bu yapılanlara karşı halkımız bu gün cevabını verecektir” dedi.

“Evlerimizde oturmayalım, vicdanımızın sesine kulak verelim”

Halkın vereceği cevabın, hayırlı olmasını dileyen Akıncı, sözlerine şu şekilde son verdi:

“Hepinize gösterdiğiniz çabadan dolayı teşekkür ediyorum. Pandemi koşullarında sandıklarda görev üstlenen ve sandıkların emniyetini sağlayan görevlilerimize ve katılım gösterecek olan halkımıza teşekkür ediyorum.

Bu gün evlerimizde oturmayalım katılım gösterelim vicdanımızın sesine kulak verelim”

 











Başa dön tuşu