KıbrısManşet

Amcaoğlu: Herkes muhalefetini yapsın ancak meclis çalışmalı

Eğitim Bakanı Olgun Amcaoğlu, seçilmiş ve Meclis’te olan biri olarak Meclis’teki beklentilerinin asla gerçekleşmediğini söyledi

Amcaoğlu: Herkes muhalefetini yapsın ancak meclis çalışmalı

Cumhuriyet Meclisi‘nde Genel Kurul öncesi Melek Arabacıoğlu‘nun sorularını yanıtladı. Amcaoğlu bugün Meclis’e üzerine düşeni yapmak için geldiğini söyledi.

Meclis’in silkinip kendine gelmesi gerektiğini söyleyen Amcaoğlu, “Bu ülke hepimizinse gereğini yerine getirmek durumundayız. Yeni normalleri yaratmak zorundayız, tepki koyarak değil işbirliği yaparak ilerlemeliyiz. Meclis çalışmalı, herkes muhalefetini yapsın ancak meclis çalışmalı” dedi.

“Tek gailemiz birbirimizin siyaseten itibarını zedelemek olmamalı”

Eleştirilememenin hiçbir iş yapılmadığı anlamına geldiğini söyleyen Amcaoğlu, seçilmiş ve Meclis’te olan biri olarak beklentilerinin asla gerçekleşmediğini gördüğünü söyledi.

Amcaoğlu, “Tek gailemiz seçim ve birbirimizin siyaseten itibarını zedelemek olmamalı. Bizim küçücük hatalarımızı yakalayıp ülkenin emek sarf ettiği şeyleri yerle bir etmemeleri lazım” ifadelerini kullandı.

“Yıllardır yatırımlarının yapılmamasından dolayı dönüşümlü eğitim yapmak durumunda kaldık”

Eğitim konusunda da konuşan Amcaoğlu, kimsenin eğitim kaybı noktasında şüphesinin olmaması gerektiğini söyleyerek, daha önce çocukların maasına matematik kitabını bile koyamayan Eğitim Bakanları gördüklerini anlattı.

Amcaoğlu eğitimle ilgili şunları kaydetti;

“Tam zamanlı eğitim çok önemli ama en azından Şubat ayına kadar 42 saatlik ders programlarında, çocukların kaybı olmayacak şekilde, eğitimi dönüşümlü olarak düzenledik. Eğitimin kaliteli ve yüz yüze olması için her şeyi yapmaya devam edeceğiz. Okullarda, yıllardır alt yapı yatırımlarının yapılmamasından dolayı dönüşümlü eğitim yapmak durumunda kaldık”

Özgür Gazete/Özel Haber











Başa dön tuşu