KıbrısManşet

Töre: Saner erken seçim için 3 Şubat tarihini gündeme getirecek

Ulusal Birlik Partisi (UBP) Milletvekili Zorlu Töre, geçtiğimiz Pazartesi günü Meclis’in açılmamasının Cumhuriyetçi Türk Partisi‘nin (CTP) suçu olduğunu ileri sürerek, Meclis Başkan Vekili Armağan Candan‘a yüklendi

Töre: Mangalda Kül bırakmayan CTP çok büyük yanlış yaptı

Cumhuriyet Meclisi‘nde Genel Kurul öncesi Melek Arabacıoğlu‘nun sorularını yanıtlayan Töre, ister koalisyon ister tek başna iktidar olsun, 26-27 vekil sayısıyla hükümet olmanın zor olduğunu belirtti.

Töre, “Mangalda Kül bırakmayan CTP çok büyük yanlış yaptı. Meclis Başkanı’nın olmadığı gün, Başkan Vekili CTP Milletvekili Armağan Candan Meclis’i açmalıydı. Biz Candan’ı bekledik. Kendisi çıkmadı ve o günkü ayıp tamamen CTP’ye aittir” dedi.

“Umarım demokrasimiz bir kez daha darbe yemez”

Meclisi çalıştırmanın sadece hükümete ait bir sorumluluk olmadığını söyleyen Töre, kendi siyasi partisinin böyle bir karar almış olması durumunda dahi, Candan’ın Meclis’i açması gerektiğini savundu.

Ulusal Birlik Partisi (UBP) Kurultayıyla ilgili de konuşan Töre, iki aday Hasan Taçoy ve Faiz Sucuoğlu‘nun ikinci turda geri çekilmesine ve ‘müdahale edildi’ iddialarıyla anıldığına işaret ederek, “Umarım demokrasimiz bir kez daha darbe yemez” ifadelerini kullandı.

Töre, 3 Şubat tarihinin Başbakan Ersan Saner tarafından kendilerine söylendiğini ve Meclis’tede gündeme getirileceğini söyledi.

Özgür Gazete/Özel Haber











Başa dön tuşu