EkonomiKıbrısManşet

Mahkeme ayrıca taşınmazların 30 gün içinde sahiplerine iade edilmesine hükmetti

Kıbrıs Cumhuriyeti Mahkemeleri, mal kullanım hakkını kaybetmeleri nedeniyle Türkiye aleyhine açtıkları davada dört Kıbrıslırum’a 39 milyon Euro’dan fazla tazminat ödenmesi kararı verdi

Mahkeme taşınmazların 30 gün içinde sahiplerine iade edilmesine hükmetti

Buna göre, dört davalının avukatı Simos Aggelides tarafından basına yapılan açıklamaya göre, söz konusu mahkeme kararı her bir davalıya sırasıyla, yasal faizleriyle birlikte; 2.670.610, 16.660.428, 8.429.967 ve 11.525.958 Euro ödenmesini öngörüyor.

Buna ek olarak, Mahkeme Türkiye’nin söz konusu taşınmazlara müdahalesine son vererek taşınmazları 30 gün içinde yasal sahiplerine iade etmesine hükmetti.

Mahkemeye, “Davacı 1’in malının işgali ve sonuçları hakkında söyledikleri, aynı zamanda adli bilgi teşkil etmektedir, 20.07.1974 tarihinden bugüne kadar davalı (Türkiye), davacıların sınır dışı edilmesi ve çok sayıda Kıbrıslırum’un mülklerinin yasa dışı olarak Türkiye tarafından ele geçirilmiş bulunuyor” dedi.

Mahkeme, Orams ve Apostolidis davasında vurgulandığı gibi, “Kıbrıslırumlar, işgal altındaki topraklardaki mülkiyet haklarını hukuka aykırı olarak kullanmaları engellenmiş olsa da, ellerinde bulunduruyor” ibaresini kullandı.

Kaynak: CNA











Başa dön tuşu