KıbrısManşet

Bir Kıbrıslıtürk daha Türkiye’ye alınmadı!

Gazetemizin yazarlarından Basın Emekçileri Sendikası (Basın-sen) Başkanı Ali Kişmir, Hırvatistan dönüşü İstanbul Havaalanı‘nda göz altına alındı

Kişmir İstanbul’da gözaltıa alındı

Basın-sen Başkanı olarak, yurt dışındaki basın sendikalarıyla biraraya gelmek için İstanbul aktarmalı olarak Hırvatistan’a giden Kişmir, gidişte herhangi bir sorun yaşamazken, bu sabah saatlerindeki dönüş uçusunda İstanbul Havaalanı’nda gözaltına alındı.

Kişmir Türkiye’ye girmeden aktarmalı şekilde başka bir ülkeye gittiği halde, İstanbul’dan saat 08.00’da kalkacak olan KKTC uçuşuna bindirilmedi.

Kişmir’in aktardığına göre sonraki uçuş için PCR yaptırmak için Türkiye’ye girmek istesi ancak polis kendisini gözaltına aldı ve öğle saatlerindeki bir başka uçuşla adaya geri gönderilene kadar da gözaltında tutulacağını söyledi.

Türkiye’nin AKP rejimine muhalif olan bazı Kıbrıslıtürkler de geçtiğimiz aylarda Türkiye’ye alınmamış ve G82 koduyla, ‘Ülkeye girişi riskli kişiler’ listesinde oldukları ve 5 yıl süreyle Türkiye’ye girişlerinin yasaklandıkları bildirilmişti.

Ayrıntılar gelecek…











Başa dön tuşu