KıbrısManşet

TDP Gençlik: Hükümeti ve Saner’i son kez uyarıyoruz

TDP Gençlik Örgütü, Basın Emekçileri Sendikası (Basın-Sen) Başkanı Ali Kişmir‘in Türkiye‘ye alınmaması ve sınır dışı edilmesine sert tepki gösterdi

TDP: Kendisi gibi düşünmeyenlerin hedef haline getirilmesi kabul edilemez

Örgütün sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, kendisi gibi düşünmeyenlerin ötekileştirilip hedef haline getirilmesinin kabul edilemez olduğu belirtilerek, UBP-DP-YDP Azınlık Hükümeti’nin yaşananlara sessiz kalması eleştirildi.

Gençlik Örgütü’nden yapılan açıklamasının tamamı şöyle:

“Türkiye’de iktidarı elinde bulunduran AKP Hükümeti’nin, bir süredir KKTC vatandaşlarına yönelik başlattığı ülkeye giriş yasağı uygulamasını devam ettirmekte ısrarcı olduğu anlaşılmaktadır.

6 Temmuz 2021 tarihinde Ali Bizden, 11 Temmuz 2021 tarihinde de Ahmet Cavit An’a uygulanan giriş yasağı listesinde, son olarak bugün de Ali Kişmir’in bulunduğu ortaya çıkmıştır.

İlgili kişilere uygulanan Türkiye’ye giriş yasağının güvenlik tehdidi olarak gerekçelendirilmesi ise bizler açısından sorgulanması gereken bir diğer önemli noktadır.

Kendisi gibi düşünmeyenlerin ötekileştirilip hedef haline getirildiği bu zihniyeti dünyanın neresinde olursa olsun kabul etmemiz mümkün değilken, bugün bu sorunları tarihsel bağlarımızın bulunduğu Türkiye ile yaşıyor olduğumuz gerçeği her Kıbrıslıtürk’ün yüzüne tokat gibi çarpmıştır.

UBP-DP-YDP Azınlık Hükümeti, deve kuşu politikasını kendine rehber edindi.

AKP Hükümetinin Kıbrıslı Türklere uyguladığı giriş yasağının gündeme geldiği temmuz ayından bugüne deve kuşu politikasını kendine rehber edinen UBP-DP-YDP Azınlık Hükümeti ve Başbakan Ersan Saner’i harekete geçmeleri için son kez uyarıyoruz: Vatandaşlarımızın muhatap kaldığı bu uygulama asla kabul edilemez.

TDP Gençlik Örgütü olarak konuyu gerek yeni nesil medya gerekse TBMM’deki muhalefet milletvekilleri nezdinde Türkiye kamuoyunun bilgisine getirmekte kararlı olduğumuzu tüm kamuoyuna bildiririz”











Başa dön tuşu