KıbrısManşet

Kişmir, yaşanılan tüm süreci anlattı

İstanbul Havalimanı‘nda ‘ülkeye giriş yasağı olduğu’ gerekçesiyle gözaltına alınan ve sınır dışı edilen Özgür Gazete yazarı, Basın Emekçileri Sendikası (Basın-sen) Başkanı Ali Kişmir yaşanan süreci anlattı

Kişmir: PCR testimin üzerinden 2 saat geçti diye uçağa alınmadım

İstanbul üzerinden aktarmalı olarak Hırvatistan‘a giden ancak yine İstanbul üzerinden KKTC’ye dönmek isteyen Kişmir, PCR testinin üzerinden 2 saatlik zaman aşımı olması sebebiyle uçağa alınmadı.

İstanbul Havalimanı‘na dün gece 23.30’da inen ve bu sabah 07.30’daki uçak için PCR testi kabul edilmeyen Kişmir, Türk Hava Yolları (THY) yetkililerinin, Ercan Havalimanı yetkilileriyle yaptığı istişareler sonuç vermeyince yeni PCR için geçiş noktasına gitti.

“Türkiye adına çok üzücü”

Geçiş noktasında kimliğini görevli polise uzatan Kişmir, kısa bir beklemenin ardından gözaltına alındığını anlattı.

Kişmir süreci şöyle anlattı;

“Türkiye’ye giriş yasağınız var denildi ve ‘Kabul Edilmeyen Yolcular‘ odasına alındım. Burada parmak izim alındı, sabıkalı gibi fotoğraflarım çekildi. Bir dosya hazırlandı. THY, KKTC’ye gideceğime dair kağıt imzalattı. 09.30’da THY yetkilisi tarafından alındım ve uçağa götürüldüm, en son bildirildim ve en son koltuğa oturtuldum. Uçaktan da en son benim inmeme izin verdiler. Bu süreçte kimliğimi de hiç vermediler”

Türkiye demokrasisi adına üzgün olduğunu, Kıbrıslıtürklere bu şekilde terörist muamelesi yapılmasının son derece yanlış olduğunu ifade eden Kişmir, “Ben bir gazeteciyim” vurgusunu yaptı.











Başa dön tuşu