KıbrısManşet

Elcil: Ali Kişmir yalnız değildir

Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) Genel Sekreteri Şener Elcil, AKP yetkililerinin Kıbrıslıtürklerle karşılıklı eşit ilişkiler değil, itaat eden bir toplum yapısı üzerinden hareket etmek istediğini vurguladı

Elcil: AKP, Kıbrıslı Türklerin itaat etmesini istemektedir

Sendika adına yazılı açıklamada bulunan Elcil, 4. Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın Basın Danışmanlığı görevini yürüten Ali Bizden’in güvenlik gerekçesi ileri sürülerek İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan Türkiye yetkilileri tarafından Türkiye’ye girişine izin verilmeyerek sınır dışı edilmesi, araştırmacı Ahmet An’ın da aynı gerekçeyle Türkiye’ye alınmayışını hatırlatarak, şimdi de Basın-Sen başkanı Ali Kişmir’in aynı muameleyi görmesinin tesadüf olmadığını vurguladı.

Kıbrıslıtürklerin laik, demokratik, insan hak ve özgürlüklerine saygı duyan tutumlarının, yobazlıktan, gericilikten ve faşizmden beslenen AKP rejimini rahatsız ettiğini belirten Elcil,  Afrika Gazetesi’ne saldırıyı organize ederek Kıbrıslıtürklerin genelini hedef alan anlayışın, seçimlere müdahale ederek Kıbrıs sorununda AKP’nin çıkarlarını koruyan Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın seçilmesine taraf olduğunu anımsattı.

Elcil, “AKP yetkilileri Kıbrıslı Türklerle karşılıklı eşit ilişkiler değil, itaat eden bir toplum yapısı üzerinden hareket etmek istemektedir” dedi.

“Aynı senaryo 1963-74 arası da vardı”

Elcil açıklamasına şöyle devam etti;

“Rum şovenizminin baş aktörü Makarios, bazı Kıbrıslı Türkleri terörist ilan edip adamıza girişlerine izin vermiyorlardı. Şu anda Recep Tayyip Erdoğan ve AKP rejimi, aynı rolü üstlenmişlerdir.

AKP, Kıbrıslı Türkleri İstemiyor

Kıbrıs Cumhuriyeti’nin toprak bütünlüğünü ve anayasal nizamını koruma sorumluluğu verilen üç garantör ülkeden biri olan Türkiye, bu görevini bir kez daha kötüye kullanmıştır. AKP’nin tavır ve davranışları, aydınlara terörist muamelesi yapması Kıbrıslı Türkleri istemediğini göstermektedir.

Uluslararası camia ve Türkiye’deki muhalif örgütler konuya müdahil olmalıdır

Türkiye’nin AKP’den ibaret olmadığı gerçeğinden hareketle, Kıbrıslı Türklere uygulanan hasımane tutum karşısında Türkiye’deki muhalefetteki siyasi parti ve demokrat örgütleri, Avrupa Birliği’ni ve uluslararası kamuoyunu insan hak ve özgürlükleri açısından konuya müdahil olmaya çağırıyoruz.

Sn.Tatar yasaklılar listesini biliyor mu?

TC’li yetkililerinin kimleri, hangi gerekçe ile “güvenlik tehdidi” olarak gördüklerini açıklamaları gerekmektedir. Bu olay karşısında egemenlikten bahseden işbirlikçi Ersin Tatar’ın ve Ersan Saner hükümetinin nasıl bir açıklama yapacaklarını merakla takip etmekteyiz.

Mücadelemiz devam edecek

Kıbrıslı Türkleri “milli güvenliğe aykırı davranışlarla” itham edecek kadar gözü dönmüş bir AKP’nin adanın kuzeyindeki kolonileşme faaliyetleri ile Kıbrıslı Türkleri yok etme çabasına karşı mücadelemizi sürdüreceğimizi belirtiriz.

Arif hocanın dediği gibi; ‘Unutulmamalıdır ki coğrafya tarihi yener. Dolayısı ile bu coğrafyada yapılan tüm dayatmalar amacına ulaşamayacak'”











Başa dön tuşu