KıbrısManşet

Erönen: İşgalci yaklaşımının tutarlı hale geldiğinin göstergesidir

Sol Hareket Örgüt Sekreteri Orhan Erönen, Özgür Gazete yazarı ve Basın Emekçileri Sendikası (Basın-sen) Başkanı Ali Kişmir‘e destek belirtti

Erönen: İşgalci yaklaşımının tutarlı hale geldiğinin göstergesidir

Sol Hareket adına yazılı açıklama yapan Erönen, Ali Kismir’in İstanbul’da maruz bırakıldığı, daha önce Ali Bizden ve Ahmet Cavit An‘a da yapılan bilindik muameleye toplumun şaşırmamış olmasının, AKP hükümetinin Kıbrıslıtürklerin iradesi ve kimliği üzerine olan baskıcı, tahakkümcü ve işgalci yaklaşımının son dönemlerde ne kadar tutarlı bir hale geldiğinin göstergesi olduğunu vurguladı.

Erönen, “Kıbrıs’ın kuzeyinde yer alan işbirlikçiUBP ve diğer partilerin, kendi vatandaşları ile alakalı hiçbir girişimde bulunmuyor olması, bir sömürge yönetiminden farkları olmadıklarının ispatıdır” dedi.

“Korkmuyoruz, susmayacağız”

Hükümetin halihazırda, ‘G82 – milli güvenlik tehdidi‘ listesinin açıklanması için hiçbir girişimde bulunulmadığını, vatandaşı olduğunu iddia ettiği kişilere biraz olsun bile sahip çıkmadığını belirten Erönen, tüm Kıbrıslıtürklerin irade ve onurunu teslim eden işbirlikçi kayyum yönetiminin, işgal altındaki bu topraklarda demokrasiden, hak ve özgürlüklerden ne kadar uzak olduğumuzu her gün gösterdiğini söyledi.

Erönen, “2020 Cumhurbaşkanlığı seçimlerine yönelik hazırlanan #müdahale raporunda tehdit edildiği yönünde beyanları bulunan Ali Kişmir’in yanında olduğumuzu bildirir, bu mücadelede tüm ilerici örgütlerin talep ve eylem bütünlüğü içerisinde olması gerekliliğini yineleriz. Onlar durmuyorsa, bizim de yinelememiz gerekiyor: #korkmuyoruz, #susmayacağız!” ifadelerini kullandı.











Başa dön tuşu