KıbrısManşet

BY: Kıbrıslı Türk halkı baskılara, zulme ve yıldırma politikalarına göz yummamıştır

Bağımsızlık Yolu (BY), Özgür Gazete yazarı ve Basın Emekçileri Sendikası (Basın-sen) Başkanı Ali Kişmir‘e destek belirtti

BY: Yaşanılanlar kabul edilemez

Yazılı açıklamada bulunan parti, Basın-sen Başkanı Kişmir’in Türkiye’ye girişinin bir güvenlik tehditi olduğu iddiasıyla ülkeye alınmayıp sınır dışı edilmesnini kabul edilemez olduğunu vurguladı.

Bağımsızlık Yolu, olarak Temmuz ayında yine aynı sebeplerden Türkiye’ye alınmayan Ali Bizden ve Ahmet Cavit An için alınan kararların gerekçelerini ve Türkiye’ye girişleri yasaklanan başka vatandaşların olup olmadığını Dışişleri Bakanlığı’na ‘Bilgi Edinme Hakkı‘ çerçevesinde başvuruda bulunarak sorduklarını hatırlattı.

“Kıbrıs Türk toplumunun mücadelesi egemenlere ve işbirlikçilerine yöneliktir”

Dışişleri Bakanlığı tarafından verilen cevapta halkının hiçbir hakkını savunmadığının anlaşıldığını belirten parti, ayrıca hükümetin halkının hakları için görevini de yerine getirmediğinin gün gibi ortada olduğunu vurguladı.

Yapılan açıklamada şunlar kaydedildi;

“Bugün fikir ve ifade özgürlüğüyle kendi duruşunu sergileyen insanların kara listelere alınıp Türkiye’ye girişleri yasaklanırken, Dışişleri Bakanlığını işbirlikçilikten vazgeçip halkının hakları için hareket etmeye davet ederiz.
Kıbrıslı Türk halkı asla baskılara, zulme ve yıldırma politikalarına göz yummamıştır. Kimden gelirse gelsin bu konudaki cesareti de kırılmayacaktır. Unutulmasın ki Kıbrıslı Türk halkının kararlı mücadelesi halklara yönelik değil, halkların onurunu kırmak için gözünü karartmış egemenlerine ve işbirlikçilerine yöneliktir”











Başa dön tuşu