KıbrısManşet

CTP: Tatar Erhürman’ı, linç kültüründen beslenenlerin önüne atmaktan çekinmemiştir

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP), Cumhurbaşkanı Ersin Tatar‘ın Genel Başkan Tufan Erhürman‘la ilgili sarf ettiği sözlerin tüm Kıbrıs Türk halkını derinden yaraladığını söyleyerek, Tatar’ın Erhürman’ı, linç kültüründen beslenenlerin önüne atmaktan çekinmediğini vurguladı

CTP: Tüm Kıbrıs Türk halkını derinden yaraladı

Parti Basın Bürosu’ndan apılan yazılı açıklamada, şaibeli seçim sonuçlarıyla geçtiğimiz yıl Cumhurbaşkanlığı’na ‘seçtirilen’ Ersin Tatar’ın, CTP Genel Başkanı  Tufan Erhürman ile ilgili söylediği sözlerin, tüm Kıbrıs Türk halkını derinden yaraladığı belirtildi.

Açıklamada, “Göreve geldiği günden bugüne kadar her fırsatta Kıbrıs’ın ilerici, demokrat ve muhalif insanlarını Türkiye Cumhuriyeti’ne ispiyonlamaktan başka bir meşguliyeti bulunmayan Tatar, Basın-Sen Başkanı Sn. Ali Kişmir’in Türkiye’de gözaltına alınmasına sessiz kalmış, Genel Başkanımız Sn. Tufan Erhürman’ın bu konudaki çağrılarına ise akıllara zarar cevaplar vermiştir” ifadeleri kullanıldı.

“Tatar’a tavsiyemiz; eleştiri yapmakla seviyesizlik arasındaki farkın farkına varmasıdır”

Yapılan açıklada Tatar’ın, halkın ilerici, demokrat ve muhalif güçlerini sadece TC yetkililerine ispiyonlamakla kalmadığını, kişisel sosyal medya hesaplarından insanları kendi trollerine karşı linç ettirmekten de geri kalmadığı da vurgulandı.

Açıklamada, “Bunun son örneğini de Genel Başkanımız Sn. Tufan Erhürman’a yönelik yaptırmıştır. Kişisel sosyal medya hesabından oldukça seviyesiz bir açıklama yapan Tatar, Genel Başkanımızı linç kültüründen beslenenlerin önüne atmaktan çekinmemiştir. TC yetkililerinin ağır müdahaleleri sonucu bu makama ‘seçtirilen’ Ersin Tatar’a tavsiyemiz, her fırsatta kendisine muhalif olan Kıbrıslı Türkleri aşağılamak yerine, eleştiri yapmakla seviyesizlik arasındaki farkın farkına varması ve makamının gerekliliklerinden biri olan halkına sahip çıkmasıdır” denildi.











Başa dön tuşu