KıbrısManşet

Karlıtaş: Büyükoğlu UBP’nin yaptıklarını yapmamak adına oy istemişti

Meclis‘e Halkın Partisi (HP) Milletvekili olarak girdikten sonra istifa eden ve şimdilerde Ulusal Birlik Partisi’ne (UBP) geçtiğini açıklayan Hasan Büyükoğlu‘na kendisine oy veren bölge seçmeninden tepki geldi

Karlıtaş: Özersay ile görüşmek için sürekli beni aradı

Lefke Turizm Derneği Başkanı Hasan Karlıtaş, sosyal medya hesabından yayımladığı gönderide, Büyükoğlu vakasının ‘siyasetin güvenilmez yüzü’ olduğunu vurguladı.

Büyükoğlu’nun, ‘UBP’ye geçtim. Rozet taktım’ açıklamasını hatırlatan Karlıtaş, geçtiğimiz seçimlerde HP’den vekil adayı olsun diye, o dönemde HP Parti Meclisi üyesi olduğu için Genel Başkan Kudret Özersay ile görüşrmek için sürekli kendisini aradığını anlattı.

“UBP’nin yaptıklarını yapmamak adına oy istedi”

Büyükoğlu’nun o dönem UBP’li zannedilmekten rahatsızlık duyduğunu söyleyen Karlıtaş, daha sonra HP Güzelyurt listesinden birinci sırada adaylığına yerleştiğini belirtti.

Karlıtaş, “Ki o dönemde Küser Hoca’nın yarattığı olumlu havadan, beş ilcedeki birinci sıra adayları seçildi. Bu süreçte Hasan ve Berk Büyükoğlu ile kapı kapı hayatımda ilk kez gezip, “Temiz Siyaset, Eşitlik ve UBP’nin yaptıklarını yapmamak” adına oy istedik” dedi.

“Biz sana UBP’ye geç diye oy vermedik”

KArlıtaş, birilerinin bir partiden seçilmesinin ve ‘Prensip, ilkeli duruş’ uğruna istifa etmesinin gayet normal olduğunu ancak gizli oldugunu zannedip çıkar ve kontenjan adaylık pazarlığı yapıp, kendini hiç bir konuda fikri ve zikri olmayan yedek lastik konumuna sokmanın normal olmadığını söyledi.

Karlıtaş, “Bu kişi yeniden vekil seçilir mi? Normal bir ülkede seçilmemesi gerekir. Ancak burada herşey olabilir. Bağımlı olmak böyle bir durum. Bu yazdıklarım kişisel algılanmasın. Beni tanıyan tanır. Kimse ile bir kavgam ve hırsım yok. Sadece bu ve benzeri konular, ülkemizin kötü bir siyasi bir güvensizlik örneği belki de gerçeği oldugu için yazmak istedim. Yola çıktıklarını yolda bırakmak ülkemizde alışılmış bir durum” ifadelerini kullandı.

Karlıtaş, Büyükoğlu’nun sosyal medya paylaşımına aşağıdaki cevabı yazdıktan sonra da Büyükoğlu tarafından sosyal medya arkadaşlığından çıkarıldığını söyledi;

ozgur_gazete_kibris_hasan_karlitas_hasan_buyukoglu_hp_ubp











Başa dön tuşu