KıbrısManşet

Rahvancıoğlu: ‘Hükümet istifa’ sözü muhalefetin kendi acizliğidir

Bağımsızlık Yolu (BY) Genel Sekreter Yardımcısı Münür Rahvancıoğlu, ülkede hükümet değil muhalefet boşluğu olduğunu savunarak, ‘hükümet istifa’ demenin muhalefetin kendi acizliği olduğunu söyledi

Rahvancıoğlu: Çok az vekil sayısıyla çok etken muhalefet eden partiler var

Özgür Web Tv‘de Ali Kişmir ile Soru-Yorum programına katılan Rahvancıoğlu, muhalefetin doğru bulduğu şeyin Meclis’te olmamak olduğunu çünkü hükümet nisabı sağlamayınca Meclis’e girmeyi tercih etmeyen  muhalefetin, doğru bulduğu şeyin Meclis’te olmamak olup olmadığını sorguladı.

Dünyanın çeşitli ülkelerinde çok az vekil sayısıyla çok etken muhalefet eden partiler olduğunu söyleyen Rahvancıoğlu, “Sizin Meclis içinde ortaya koyacağınız çizgi öyle bir çizgi olur ki, orada kaç kişi olacağının önemi kalmaz. Sokağın sesini bir kaldıraç olarak kullanamıyorsanız nisap gibi şeylere takılıp kalırsınız” dedi.

“Ülkede hükümet değil, muhalefet boşluğu var”

BY olarak mecliste olmamalarına karşın, imkanlar ve maksimum yaratıcılıkla muhalefet etmeye çalıştıklarını belirten Rahvancıoğlu, şu anki hükümetin ciddi olarak kangren olduğunu vurguladı.

“Biz ‘hükümet istifa’ sözünün muhalefetin kendi acizliği olarak görüyoruz” diyen Rahvancıoğlu, ülkede hükümet değil, muhalefet boşluğu olduğunu savundu.

Kapsamlı ve somut bir muhalefet yapılması gerektiğini belirten Rahvancıoğlu, “Ücretsiz eğitim, ücretsiz sağlık hizmeti, asgari ücretin en düşük kamu maaşına endexlenmesi gibi şeylerin hepsini kapsayan bir muhalefet hareketi gerekiyor” dedi.

Özgür Gazete/Özel Haber











Başa dön tuşu