KıbrısManşet

Aysal: Hükümetin ve Saner’in bu topluma yaptığı ciddi kötülükler vardır

Kıbrıs Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği‘ne (KTMMOB) kayıtlı mimar ve mühendisler, Başbakan Ersan Saner‘in meslekten men edilmesi talebiyle noter huzurunda topladıkları 529 imzayı Onur Kurulu‘na sevk edilmek üzere Başkan Seran Aysal‘a sundu

“400 imzaya sadece 5 günlük bir sürede ulaşıldı”

Yapılan basın açıklamasında, 197 sicil numaralı mimar Ersan Saner’in ne meslektaşlarının ne de toplumun vicdanında kabul görmeyen bir vatandaşlığa onay vermesiyle başlayan imza kampanyasında, belirlenen hedefe ulaşıldığı belirtildi.

“21/2005 sayılı Birlik Yasamızı yok saymaya yönelik bu hareket, etik olmadığı gibi onur kırıcıdır” denilen açıklamada, öncelikli hedef olarak belirlenen 400 imzaya sadece 5 günlük bir sürede ulaşıldığı ve imzaların 529’a ulaşmasıyla sürecin durdurulduğu ifade edildi.

İmzaların yüzdelikleri de açıklandı

Noter sayımına göre 529 rakamına ulaştıklarını ancak sonrasında dahi imza atmak isteyenlerin olduğunu ve bu imzaları listeye katmadıklarını belirten mimarlar, imzaların mesleklere göre yüzdeliklerini de açıkladı.

Buna göre imzaların yüzde 41,5 Mimarlar, yüzde 35,4 İnşaat Mühendisleri, yüzde 15,88 Elektrik, Makina ve Yerbilim Mühendisleri ve geriye kalanı da diğer odalara kayıtlı mesleklerden oluştu

“Birlik Yüksek Onur Kurulu’na sevk edilmesini talep ediyoruz”

İmza kampanyası başlatıldıktan sonra bir süre yapılan hatanın düzeltilmesinin beklendiği belirtilen açıklamada, dünkü Bakanlar Kurulu sonrası da bir açıklama yapılmadığına dikkat çekildi.

Açıklamada, “Saner’in, bulunduğu makam gereği kullandığı yetkilerle, 21/2005 sayılı Birlik Yasası’nın özelikle ‘Üyelerin hak ve ödevleri’ başlıklı 26. maddesini bilerek ve isteyerek ihlal etmesinden ve birlik üyeleri arasındaki dayanışmayı engellemeye yönelik hareketleri gereği, mesleğimizin şeref ve haysiyetini bozmaya ve yok etmeye yönelik faaliyetlerine devam etmesi nedeniyle Birlik Yüksek Onur Kurulu’na sevk edilmesini talep ediyoruz” denilerek, imzalar KTMMOB Başkanı Seran Aysal’a teslim edildi.

Aysal: Hükümetin ve başındaki Saner’in bu topluma yaptığı ciddi kötülükler vardır

Başkan Aysal ise yaptığı konuşmada, KTMMOB’nin 1960 yılında kurulduğunu ve bugüne kadar önceliğini her zaman toplum ve kamu yararından yana kullandığını belirtti.

Aysal, “Bugünden sonrada bunu artırarak devam ettireceğiz. Gelinen aşamada şu anda görevde olan hükümeti ve başındaki üyemiz olan Saner’in bu topluma yaptığı ciddi kötülükler vardır” dedi.

Bu kampanyanın birlik tarihnde bir ilk olduğuna işaret eden Aysal, aslında Kıbrıslıtürklerin bulunduğu statünün geriletildiğinin gözler önünde olduğunu da vurguladı ve “Bunun son bulması adına da sesimizi yükseltmek durumundayız” ifadelerini kullandı.

Haberleştiren: Özgür Gazete











Başa dön tuşu