KıbrısManşet

Saner kurultay diyerek başladı kurultay diyerek bitirdi

Başbakan Ersan Saner, seçim yasakları tarihi konusunda, muhalefetin 60 günlük süreyi kötüye kullanacakları iddialarının gerçeği yansıtmadığını söyleyerek yeni teklifte bulundu

Saner: Toplumun önünü tıkamaya hakkımız olamdığı için istifa ettik

Saner’in, Azınlık Hükümeti’nin isitfasını Cumhurbaşkanı Ersin Tatar‘a sunmasının ardından, Ulusal Birlik Partisi (UBP) grubuyla Meclis’te gerçekleştirdiği toplantı sona erdi.

Toplantı sonrası basına konuşan Saner, toplumun önünü tıkamaya kimsenin hakkı olmadığından hareketle bu kaarı aldıklarını söyledi.

Hükümetin içindeki sorunları dile getirmese de her zaman ima ettiğini söyleyen Saner, “Meclis’in yeniden yapılanmasına imkan yaratmak için Pazartesi günü Meclis Başkanımızla toplantı gerçekleştirmiştik. Bu toplantıda da ara seçim tarihiyle ilgili bir görüş alışverişinde bulunduk” dedi.

“Herhangi bir seçim tarihini belirleyemememizden dolayı…”

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın, Cumhurbaşkanlığı makamına geçtikten sonra Meclis’ten 1 vekil eksilmesi sebebiyle yapılması gereken seçimi hatırlatan Saner, bunun yapılmamasının tek koşulunun erken seçim olduğunu belirtti.

Saner, “Hükümet olarak 3 Nisan 2021 tarihinde erken seçim Yasa Tasarısı’nı Meclis’e sunduk. Muhalefet de Ağustos 2021’de erken seçim istedi. Herhangi bir seçim tarihini belirleyemememizden dolayı ve artık bir erken genel seçimin de halkımız tarafından beklendiğinden dolayı, bugün itibariyle istifamızı sunduk” dedi.

“Tek başına iktidar olacağız”

Tatar’ın izleyeceği yöntem çerçevesinde, UBP olarak erken seçime hazır olduklarını söyleyen Saner, UBP’nin 11 Ekim akşamı çok ciddi bir kalabalıkla 46. yılını kutladığını söyleyerek, buradaki sinerjinin de kendilerini tek başına iktidara taşıyacaklarını ileri sürdü.

Saner, “Şu anda muhalefet partilerini değerlendirecek olursam; bizler bu Azınlık Hükümeti’ni kurarken, şu an muhalefette olan CTP’nin ve HP’nin bizimle birlikte biz icraat hükümeti kurmamalarından dolayı hükümeti kurmak zorunda kaldık. Bütün dünya ekonomileri ve sağlık sistemleri bu dönemde çok ciddi sıkıntılar yaşarken, bizler Anavatan Türkiye’nin desteğiyle çok ufak tefek sıkıntılarla aştık. Gururla ifade edebilirim ki, sağlık alanında dünyanın en iyi ülkeleri arasındayız” dedi.

Muhalfete çağrı: Kurultay bitsin seçimi öyle yapalım

Erken seçim tarihinin 6 Şubat olmasını önerdiklerini, seçim yasaklarının ise 6 Şubat’tan 2 ay öncesine denk gelen 6 Aralık tarihine denk geldiğini söyledi.

UBP’nin kurultayının ikinci turunun da 7 Kasım tarihine denk geldiğini belirten Saner, “Bizim kurultayımız da var ve ikinci tur 7 kasım da tamamlanacak. Ancak muhalefet aradaki 1 aylık sürede bir takım icraatlar yapacağımızı iddia etti” dedi.

Muhalefete çağrı yapan Saner şunları söyledi;

“Sn. Tatar’ın izleyeceği prosedür ortada ancak 1 aylık süreyi de kullanma niyetinde değiliz. Bu konuda parti olarak tereddütümüz yoktur. Eğer muhalefet böyle düşünüyorsa, beklesinler Kurultayımızı yapalım, sonrasında da seçim tarihini belirleyelim”

Haberleştiren: Özgür Gazete











Başa dön tuşu