KıbrısManşet

Arıklı: Şimdiye kadar atıp tutan muhalefete gün doğdu

Azınlık Hükümeti‘nin Başbakan Yardımcısı Erhan Arıklı, Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) lideri Tufan Erhürman ve Halkın Partisi (HP) lideri Kudret Özersay‘a seslenerek, ‘O geniş tabanlı hükümeti kurabiliyorlarsa kursunlar’ dedi

Arıklı: Teamül gereği Tatar görevi Saner’e vermek zorunda

TV2020‘de Reşat Akar‘ın programına telefonla bağlanan Arıklı, siyasi teamüllere göre Cumhurbaşkanı Ersin Tatar‘ın hükümet kurma görevini Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkanı Ersan Saner‘e vermek durumunda olduğunu söyledi.

Arıklı, “Teamül gereği UBP’nin Başkanına hükümeti kurma görevini vermek zorunda. Saner bu görevi alıp 15 günlük süreyi kullanır mı onun bileceği iş. Kuramazsa iade eder, Ana Muhalefet Başkanı Tufan Erhürman ve diğerleri sırayla gelir” dedi.

“26 Aralık en ideal tarihtir”

Anayasa’nın, 60 güne kadar hükümet kurulmaması halinde, Cumhurbaşkanı’nın yeni seçim tarihini belirlemesi gerektiğini yazdığını söyleyen Arıklı, bu konuda da kendisi için bir sıkıntı olmadığını dile getirdi.

Arıklı, “26 Aralık en ideal tarihtir. Bütün siyasi partiler de hazır olurlar, seçim yasakları da otomatikman başlar ve sıkıntı olmaz” dedi.

“Şimdiye kadar atıp tutan muhalefete gün doğdu”

Muhalefete de çıkışan Arıklı, CTP lideri Erhürman ve Halkın Partisi (HP) lideri Kudret Özersay’a seslenerek, şimdiye kadar hükümetle ilgili atıp tuttuklarını söyledi.

Arıklı, “Şimdiye kadar atıp tutan muhalefete gün doğdu. O geniş tabanlı hükümeti kurabiliyorlarsa kursunlar. Geçmişte, kayıtsız şartsız destek vereceğimizi söylediğimiz halde kuramadılar. Korktular, kaçtılar ve biz istemeye istemeye bu hükümete girdik ve kendileri de bizi tokatlayarak muhalefet yaptılar. Şimdi aynı şartlar yeniden oluştur. Aralık’ta kuramadıkları koalisyonu ya da geniş tabanlı teknokrat hükümeti kursunlar da görelim” ifadelerini kullandı.

Haberleştiren: Özgür Gazete











Başa dön tuşu