KıbrısManşet

Erişkin: Hayırlı olsun, Arıklı: Oh be! Sonunda

Başbakan Ersan Saner‘in dün istifasını sunduğu Azınlık Hükümeti‘nin Başbakan Yardımcısı Erhan Arıklı, istifa sonrası psikolojik olarak rahatladıklarını söyledi

Arıklı: Oh be! Sonunda

Genç Tv‘de Nazar Erişkin‘in sorularını yanıtlayan Arıklı, Erişkin’in program daveti sırasında hükümetin istifası konusunda ‘Hayırlı olsun’ demesi üzerine ‘Oh be! Sonunda’ cevabı verdiğini hatırlatması üzerine ‘Doğrudur’ dedi.

Arıklı hükümetin istifası sonrası bir yemekte bir araya gelen hükümet ortaklarının güle oynaya çektirdikleri fotoğrafı da ‘Kıbrıs’ın güzel kültürü’ olarak yorumladı.

“Saner’e istifa etmesinin olumlu bir adım olacağını söylemiştik”

Stresli bir dönem yaşadıklarını, muhalfetin destek vermemesinden dolayı Meclis’te nisap sorunları yaşandığını hatırlatan Arıklı, hükümetin düşmesiyle psikolojik bir rahatlama raşadıklarını söyldi.

Arıklı, “Bir gün önce Bakanlar Kurulu’nda alternatifleri konuşmuştuk. Saner’e istifa etmesinin olumlu bir adım olacağını, muhalefetin oluşturduğu gergin atmosferin ortadan kaldırılmasına neden olacağını söylemiştik. Ancak istifanın saatini Başbakan kendisi ayarladı” dedi.

“Yaptığımız olumlu icraatlar ortaklarımız tarafından dile getirilmedi”

Kendisinin ya da Fikri Ataoğlu’nun Bakanlık dönemindeki yaptığı olumlu icraatların, YDP ve DP’nin yükselmesini sağlayacağını belirten Arıklı ancak bunun aynı tabana hitap eden partiler olarak UBP’nin küçülmesi demek olduğunu söyledi.

Arıklı, “UBP buna razı gelir mi? Tabi ki gelmez. UBP’yi tanıyorum, statükoyu biliyorum. Bu yüzden uzun vadeli bir hükümete girmeyi asla arzu etmedim. Yaptığımız olumlu icraatlar ortaklarımız tarafından dile getirilmediği gibi basında da yer bulmadı” dedi.

“UBP’li Bakanlar istediği zaman istediği rakamı alabiliyordu”

Aynı tabana hitap eden siyasi partilerin ister istemez bir rekabet halinde olduğuna dikkat çeken Arıklı, yakında yine seçime gidileceğini ve aynı tabandan oy isteneceğini hatırlattı.

Arıklı, UBP’nin hükümet ortakları olan Bakanlara da farklı muamele ettiğini öne sürerek şunları kaydetti;

“Bir bakan olarak ben ve DP’nin Bakanı Koral Çağman, şoför dahi alamadık, Çağman cebinden ödedi. Ama diğer Bakanların böyle bir sıkıntısı olduğunu sanmıyorum. Maliye Bakanı Dursun Oğuz bize hep ‘para yok’ cevabı verdi. Ama UBP’li Bakan Nazım Çavuşoğlu istediği zaman istediği rakamı alabiliyor” dedi.

“Sucuoğlu ile kimyam uyuşmuyor”

Kendilerinin 10 aylık süreç içinde UBP’ye adeta servis yaptıklarını söyleyen Arıklı, “Biliyorduk aslında, bile bile lades oldu. Biz çok daha güçlü olarak Meclis’te olacağız” ifadelerini kullandı.

Faiz Sucuoğlu ile kimyasının uyuşmadığını yineleyen Arıklı, Kurultayda Sucuoğlu’nun kazanması halinde zaten YDP olarak hükümetten çekileceklerini açıkladığına dikkat çekti.

Haberleştiren: Özgür Gazete











Başa dön tuşu