KıbrısManşet

Serdaroğlu: İstifasını sunan Saner belediyelere ek ödenek sözü vermişti

Hür-İşçi Sendikaları Federasyonu (Hür-iş) Başkan Vekili Ahmet Serdaroğlu, muhaleftin de sendikalar gibi bir olup sorunlara çare üretmesi gerektiğini vurguladı

Serdaroğlu: İstifasını sunan Saner belediyelere ek ödenek sözü vermişti

Meclis önünde gerçekleşen eylemde konuşan Serdaroğlu, ortadaki gerçeğin bekledikleri bulamadıkları olduğunu söyleyerek, Azınlık Hükümeti’nin ‘vatandaşın yaralarına merhem olacağız’ diyerek, 10 ay boyunca memlekete çok büyük zararlar verdiğini belirtti.

Serdaroğlu, “Bu açık ve net gözle görülmektedir. Belediye yönetimleri de hizmet veremeyecek durumdadır. Çünkü pandemi döneminde devletin yapması gereken şeyleri belediyeler kendi bütçeleriyle yaptılar. Şu an istifasını sunan Başbakan Ersan Saner de belediyelere ek ödenek vereceği sözünü vermişti” dedi.

“Görünen köy kılavuz istemez”

Başbakan’ın hiçbir sözünü tutmadığı gibi ek ödenek sözünü de tutmadığını vurgulayan Serdaoğlu, bugün yaşanan manzaranın olacağının zaten belli olduğunu belirtti.

“Görünen köy kılavuz istemez” diyen Serdaoğlu, hükümetin kendi içinde Meclis başlar başlamaz kavga içine girdiğini, bu kavgaların da çoğu partide olduğu gibi koltuk kavgası, kim başa geçecek kavgası olduğunu hatırlattı.

“Sendikalar nasıl bir olduysa siz de bir olun ve bunlara çare üretin”

Serdaroğlu hükümetin, vatandaşın geçim derdinde olduğu ve asgari ücret beklediği, belediye emekçilerinin maaşlarını alamadığı dönemde, bu sorunlara çözüm üretecekleri yerde bir birleriyle kavga ettiklerini söyledi.

Serdaoğlu, “O koltuklara otursanız ne olur? Sonuçta hepinizin sonu böyle komik olacak. Bu mecliste vekil varsa eğer hepsine sesleniyorum ve hepsini sağduyuya çağırıyorum. Bir an önce seçim yapsınlar. Vatandaş seçim derdinde de değildir ancak bir an önce sorunlara çözüm bulunmalıdır. Sendikalar nasıl bir olduysa siz de bir olun ve bunlara çare üretin. Çünkü halk seçim derdinde değil, geçim derdindedir” ifadelerini kullandı.

Haberleştiren: Özgür Gazete











Başa dön tuşu