KıbrısManşet

Bengihan: Yandaşlarını müdür yapmak ve istihdam etmek için yapıldığı ortadadır

Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTAMS) Başkanı Güven Bengihan, hükümetin istifa etmesinden bir gün sonra Kalkınma Bankası‘nda açılan münhalin yandaşlara yönelik olduğunu söyleyerek ateş püskürdü

Bengihan: Yandaşlarını müdür yapmak ve istihdam etmek için yapıldığı ortadadır

Kalkınma Bankası’nın bugün itibariyle tüm teamülleri ve siyasi etiği ihlal eden şekilde, hükümetin istifasının ertesi günü münhale çıkması, başta KTAMS olmak üzere bir çok taraf tarafından tepkiyle karşılandı.

Konuyla ilgili Özgür Gazete’ye konuşan KTAMS Başkanı Bengihan, istifa etmiş bir hükümetin hem Müdür hem de 1.Derece Memurluk için münhale çıkmasınn, seçimlere yönelik bir hareket olduğunu vurguladı ve “Yandaşlarını müdür yapmak ve istihdam etmek için yapıldığı ortadadır” dedi.

“İstifasını sunan bir hükümetin ertesi günü münhal açmak hangi ahlaka uygundur?”

Sendikanın münhalde belirtilen sınav tarihi olan 25 Ekim günü buna ciddi şekilde ses yükselteceğini belirten Bengihan, makamların yandaşlara peşkeş çekildiğini söyledi.

Bengihan, “Sonra da Müdür Tosunoğlu çıkacak ve günah çıkarır gibi, ‘Benden önce verilen kredilerin yüzde 53’ü ödenmedi’ diyecek. Peki aynı Tosunoğlu’nun, istifasını sunan bir hükümetin ertesi günü münhal açması hangi ahlaka uygundur?” diye sordu.

“UBP-DP-YDP Azınlık Hükümeti için anormal bir durum değil”

Yaşananların UBP-DP-YDP Azınlık Hükümeti için anormal bir durum olmadığını çünkü bu hükümetin varlık sebebinin bu olduğunu vurgulayan Bengihan, var oldukları sürece de bu gibi yandaş peşkeşlerinden beslendiklerini belirtti.

Bengihan, “Bu sebeple muhalefetin seçim yasaklarına konusunda belirttikleri tarihe sıcak bakmadılar ve 60 günlük o sürenin Aralık ayında başlamasını istediler” ifadelerini kullandı.

“Seçim öncesi yandaşlara yönelik kredilerin işlemleri de hızlandırıldı”

Bengihan ayrıca, UBP’den DP’ye ye geçiş yapan Alsancaklı bir iş insanının da 50 milyon TL’lik kredi başvurusu olduğunu söyleyerek, seçim öncesi yandaşlara yönelik kredilerin işlemlerinin de hızlandırmasının söz konusu olduğunu anlattı.

Bengihan, “Biz Kalkınma Bankası’nın kaynaklarının birilerine siyasi rant elde etmek için peşkeş çekilmesini şiddetle kınıyoruz ve bu işin peşini de bırakamaycağımızı söylüyoruz” dedi.

Özgür Gazete/Özel Haber











Başa dön tuşu