KıbrısManşet

Bengihan: Azınlık Hükümeti bitti, partizanca icraatları ise devam ediyor

Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTAMS) Başkanı Güven Bengihan, Kalkınma Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Tosunoğlu’nun hükümetin istifasının üzerinden 24 saat geçmeden yandaş istihdamı için düğmeye bastığını söyledi

Bengihan: Azınlık Hükümeti bitti, partizanca icraatları ise devam ediyor

Yazılı açıklama yapan Bengihan, UBP-DP-YDP Azınlık Hükümeti’nin bittiğini ancak partizanca icraatlarının
hala devam ettiğini vurguladı.

Bengihan, “UBP-DP-YDP Azınlık Hükümeti’nin iktidarda oldukları süre içinde yaptıkları partizanlıklar yandaşları memnum etmeye yetmemiş olacak ki, dün başbakan hükümetin istifasını sunduğu halde bugün Kalkınma Bankasına Müdür ve I. Sınıf Memur istihdamı için sınav duyurusu yapıldı” dedi.

“Hükümetin istifasının üzerinden 24 saat geçmeden yandaş istihdamı için düğmeye basıldı”

Azınlık Hükümeti’nin ortakları olan UBP-DP-YDP’nin geçmişlerine bakıldığında, varlık nedenlerinin topluma hizmet değil yandaşlara menfaat dağıtarak koltuk kapmak olduğunun görüldüğünü söyleyen Bengihan, seçim yasakları içinde olan vatandaşlık dağıtmanın, yandaş istihdamı yapmanın, kamu arazisi dağıtmanın bu partilerin en iyi becerdikleri işler olduğunu belirtti.

“Halkımız ekonomik kriz altında ezilirken, kendilerinin tek gailesi koltuklarıdır” diyen Bengihan şunları kaydetti;

“Kalkınma Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Tosunoğlu yakın bir geçmişte Kalkınma Bankasından kendinden önce verilen kredilerin yüzde 53’ünün geri ödenmediği yönünde geçmiş yönetiçileri halka şikayet ederken, şimdi kendisi hükümetin istifasını sunmasının üzerinden 24 saat geçmeden yandaş istihdamı için düğmeye basmıştır. Ayrıca yandaşlara yüklü miktarda kredi verilmesi girişimleri de bilgimize gelmiştir. KTAMS olarak her türlü partizanlığın, adaletsizliğin karşısında olacağımızı ve kamu kaynaklarının yandaşlara peşkeş çekilmesine karşı tüm gücümüzle mücadele edeceğimizi vurgularız”











Başa dön tuşu