KıbrısManşet

Çeler: Diğer partilerdeki gibi kıyametler bizim partimizde kopmaz

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Milletvekili Zeki Çeler, partilerinin daha güçlü kadrolar hazırladığını ve Kıbrıs Türk toplumunun uluslararası alanda verdiği mücadelenin sesi olduklarını vurguladı

Açıklama yok.

Çeler: Kıbrıs Türk toplumunun yıllardır verdiği bir mücadele var: Özgür olmak

TDP 7. Olağan Kurultayı‘nda Özgür Gazete’ye konuşan Çeler, kurultayda neden ‘Özgürlük, Adalet ve Dayanışma’ kullandıklarını şu sözlerle açıkladı;

“Çünkü, özgürlük dediğiniz zaman, Kıbrıs Türk toplumunun yıllardır verdiği bir mücadele var: özgür olmak. Bu toplum kendi ayakları üzerinde durabilmek, kendi kendini yönetebilmek, diğer ülkelerle bir kardeş ilişkisini kurabilmek, başkalarının baskılarının, sosyal kültürel yapısına müdahalesinin olmadığı bir ülke istiyor”

Çeler TDP’nin, sosyal demokrasi ilkeleri çerçevesinde, hem vekillerinin hem üyelerinin hem de sempatizanlarının, sosyal demokrasiyi daha da içselleştirmesini hedeflediğini söyledi.

Çeler, “Sosyal devlet politikalarını, kaliteli, uzun süreli eğitimi, kaliteli ve bedava sağlık hizmetini ve insanların emekli olduktan sonra da insanca yaşayabileceğini ve eşitlik gereken yerde eşit davranmayı, tercihi, cinsel yönelimi, rengi, ırkı geldiği memleketi gözetmeden herkese eşit davranmayı ön plana çıkardık” dedi.

“Diğer partilerdeki gibi kıyametler bizim partimizde kopmaz”

Çeler partilerinin toplumdan talebinin, söylediklerini yerine getirebilmeleri için kendilerine o fırsatı tanıması olduğunu söyledi.

Kurultayların parti içinde bir yenilenme, bir demokrasi çalışması olduğunu vurgulayan Çeler, “Diğer partilerdeki gibi kıyametler bizim partimizde kopmaz. Bizde dayanışma var. Tüzüğümüz gereği yapılması gereken sürede erken seçimler de geliyor. Toplumdan destek alabileceğimiz güçlü kadroları oluşturduğumuz bir dönemdeyiz” dedi.

Özgür Gazete/Özel Haber











Başa dön tuşu