EkonomiKıbrısManşet

Plan, 1 ocak 2022’den itibaren uygulamaya konulacak

Kıbrıs Cumhuriyeti Başkanı Nikos Anastasiadis ile Maliye Bakanı Konstantinos Petridis’in, Kıbrıs Cumhuriyeti’ne yatırımların çekilmesi için dün yeni bir strateji planı ortaya koydukları ve bu strateji çerçevesinde teknoloji, araştırma ve inovasyon şirketlerine öncelik verileceği öğrenildi

Plan 1 ocak 222’den itibaren uygulamaya konulacak

Planın, bazı maddelerin meclis tarafından onaylanmasının ardından 1 Ocak 2022 tarihinden itibaren uygulamaya konacağını yazan Alithia ve diğer gazeteler, Anastasiadis’in yeni ve bütünlüklü bir stratejiden söz ettiğini kaydetti.
Anastasiadis bu stratejinin AB normlarıyla ve uzun vadeli kalkınma stratejisiyle tam anlamıyla uyumlu olduğunu söylerken, Maliye Bakanı Petridis ise bu stratejinin, ortaya çıkan skandalların ardından son verilen “Kıbrıs Yatırım Programıyla” herhangi bir ilgisi olmadığını belirtti.

Yatırımcılara ‘Digital Nomad Visas’ verilecek

Bahse konu stratejinin, son verilen yatırım programında geçerli olandan farklı gidişata sahip vatandaşlık maddesi içerdiği ifade edildi. Strateji çerçevesinde, başlangıçta maksimum 100 hak sahibinin yararlanacağı “Digital Nomad Visas” verileceği ve bunun Kıbrıs Cumhuriyeti’nde ikamet edecek ancak yurt dışında faaliyet gösteren şirketlerde çalışacak kişiler için çalışma izni değil de ikamet izni yerine geçeceği belirtildi.

Tarımsal ürünlere ‘Kıbrıs Markas’ı işareti

Fileleftheros gazetesinde yer alan bir haberde ise, Kıbrıs’taki ve yurt dışındaki tüketicilerin “Kıbrıs” ürünlerine olan güveninin güçlendirilmesi için, ürünlerin paketlerine “Kıbrıs markası” olduklarına dair bir işaret konulmasına başlanacağını yazdı.
Bu marka işaretiyle ürünün orijinalliğinin onaylanacağını yazan gazete, ilgili önerinin Rum Bakanlar Kurulu tarafından dün onaylandığını ekledi.











Başa dön tuşu