KıbrısManşet

Ülkenin Cumhurbaşkanı erken seçim için ‘Önce UBP Kurultayı’ dedi

Cumhurbaşkanlığı makamında bulunan Ersin Tatar, siyasi parti liderleriyle görüşmesi sonrası yaptığı açıklamada, erken seçim tarihinin belirlenemediğini söyledi ve Ulusal Birlik Partisi‘nin (UBP) Kurultayına işaret etti

Ülkenin Cumhurbaşkanı erken seçim için ‘Önce UBP Kurultayı’ dedi

Erken seçim tarihi konusunda tüm ihtimallerin değerlendirileceğini söyleyen Tatar,  UBP’nin kendi iç meselesi olan ve kimseyi ilgilendirmeyen Kurultayının sonucunun beklenmesi gerektiğini söyledi.

“UBP kurultayını beklemek durumundayız, meclisi feshedip seçim tarihi belirlemek son çare” diyen Tatar, siyasi partilerin uzlaşısı ile seçim tarihinin belirlenmesi gerektiğini söyledi.

“Meclisi fesh etmek son çare”

Hiçbir Cumhurbaşkanı’nın meclisi fesh etme ve seçim tarihini belirleme gibi bir düşüncesi olmayacağını söyleyen Tatar, bunun son çare olabileceğini ifade etti.

Tatar, “Parti Başkanlarıyla görüşmelere başladım. İçinde bulunduğumuz koşulları konuştuk. Tercihim uzlaşı ile tüm partilerin beraber hareket edip bir tarih belirlemesidir” dedi.

“UBP kurultayı var, bu da bir etkendir”

Anayasal yetkisi dahilinde bir kişiye ’15 günde bir hükümet kur bana getir’ demek noktasında olmadığını kaydeden Tatar, şu andaki Meclis yapısına baktıkıldığında, buradan başka bir hükümetin çıkabilmesi beklentisinde olmadığını belirtti.

Tatar, “Görüşmelerimde bana hiçbir parti de ‘ben yetkiyi alır hükümeti kurarım’ demedi. Buna göre süreci hep birlikte izlememiz gerek. Ülke geleceği için istikrar arayışımız var. Bağımsızlarla da görüşeceğim. UBP kurultayı var, bu da bir etkendir. Kurultayın da yaklaşması bu kararlara etkendir” ifadelerini kullandı.











Başa dön tuşu