KıbrısManşet

Özyiğit: Yeni hükümet oluşmayacaksa, erken seçim tarihi belirlenmeli

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Cemal Özyiğit, Cumhurbaşkanlığındaki görüşme sonrası, seçim tarihinin biran önce netleşmesi gerektiğini vurguladı

“UBP Kurultayı uğruna ülkenin daha da dibe vurulmaması gerek”

TDP Basın bürosundan görüşme sonrası yapılan açıklamada, Özyiğit, ülkede gelinen aşamada erken seçim tarihinin belirlenerek biran önce seçime gidilmesi gerektiğini belirterek, ülkenin de toplumun da beklentisi ve ihtiyacının bu olduğunu vurguladı. UBP kurultayı uğruna ülkenin daha da dibe vurdurulmaması gerektiğini belirten Özyiğit, “Bu toplumun ve ülkenin geleceğinden daha fazla çalınmamalı” dedi.

Müdahaleler sonucu kurulan ve kurulduğu günden itibaren toplumun sorunlarına çare olamayan, dahası ülkede kaos ve karmaşaya neden olan, Meclis’te nisap sorunu yaşayan UBP-DP-YDP azınlık hükümetinin geçen hafta istifa ederek görevi iade ettiğini anımsatan Özyiğit, ülkenin çok ciddi bir krizden geçtiğini kaydetti.
Hükümetin istifasının ardından Meclis’teki siyasi partilerle görüşmelere başlayan Ersin Tatar’ın bugün de kendileri ile görüştüğünü belirten Özyiğit, görüşmede TDP’nin görüş ve düşüncelerini açık ve net bir şekilde aktardıklarını kaydetti.

“Yeni hükümet oluşmayacaksa erken seçim tarihi belirlenmeli”

Gelinen aşamada artık seçim tarihinin netleşerek biran önce seçime gidilmesi gerektiğini kaydeden Özyiğit, “Ülkeyi sağ salim seçime götürecek, partizanlıktan uzak, keyfi, usulsüz icraatların yapılmayacağı bir yapının oluşması gerekmektedir. Yeni hükümet oluşumu olmayacaksa da ki Sn. Tatar bunu görüşmelerinden sonra netleştirecek, hep birlikte erken seçim tarihinde uzlaşarak seçime gidilmelidir” dedi.

“TDP Aralık sonunda olacak bir seçimi destekler mi? sorusu üzerine ise Özyiğit, “Bizim seçim tarihi konusunda bir sıkıntımız yok. Aralık’ta uzlaşı olacaksa TDP olarak bunu destekleriz” dedi.

Meclis’te geçen hafta yapılan toplantıda 6 Şubat tarihi üzerinde uzlaşıya varıldığını, ancak dün Meclis’te gerçekleştirilen Başkanlık Divanı toplantısına UBP’nin tarih getirmediğine dikkat çeken Özyiğit, “Bu konuda önce samimi olmalıdırlar. Aralık önerisi de varsa masaya konulsun ve hep birlikte uzlaşarak anlaşalım” dedi.











Başa dön tuşu