KıbrısManşet

Ülkesi yangın yeriyken, Tatar yine yeniden Ankara’da

Cumhurbaşkanı makamında bulunan Ersin Tatar, kendi ülkesi video skandallarıyla sarsılırken yine Ankara‘ya gitti ve bu kez de Avrasya Hizmet Ödülleri Töreni’ne katıldı

Tatar: Biz yeni siyaseti, yeni anlayışı tüm dünyaya haykırmaya devam ediyoruz

Tatar, burada bir konuşma yaparak Kıbrıs sorunu konusunda, egemen eşitlik temelinde iki devletli çözümü ve iş birliğini savunacaklarını yineledi.

Tatar, “Biz yeni siyaseti, yeni anlayışı tüm dünyaya haykırmaya devam ediyoruz. Kimse unutmamalıdır ki bu milli davayı Türkiye Cumhuriyeti ile birlikte yürütmekteyiz. Geçmişimizi ve tarihimizi iyi bilerek, iyi hatırlayacağız” dedi.

“Bizim siyasetimizi kabul etmek zorundasınız. Boşuna uğraşmayın”

Yeni politika dediği iki devtletliliğin hiçbir zaman terk edilmemesi gerektiğini savunan Tatar, bir kez daha T.C Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’na teşekkür etti.

Tatar, “Geleceğe baktığımızda büyük Türkiye ile KKTC’nin iş birliğinin ne kadar önemli olduğunu vurgulamak istiyorum. Bizim siyasetimizi kabul etmek zorundasınız. Boşuna uğraşmayın, Rum Cumhuriyeti’ne yama olmayacağız. Biz onların devletini tanıyorsak onlarda bizim devletimizi tanımak zorundadır” dedi.











Başa dön tuşu