KıbrısManşetSağlık

Tarazi: 175 milyon TL’lik malzeme için devlet 35 milyon TL ayırdı

Toplumsal İrade Platformu temsilcilerinden Faize Tarazi, devlet kaynakları sorumsuzca hortumlanırken kasada sağlığa artık ayırabilecekleri bir bütçe kalmadığını ve ameliyatlarda kullanılacak birçok malzemenin bile hastadan talep edildiğini söyledi

Tarazi: 175 milyon TL’lik malzeme için devlet 35 milyon TL ayırdı

Platformun sosyal medya hesabından açıklama yapan Tarazi, İlaç ve Eczacılık Dairesi‘nin her yıl devlet hastahanesi sarf malzemeleri için ihaleye çıktığını hatırlatarak, bu yıl alınması gereken sarf malzemelerinin tutarının ise 175 milyon TL olduğunu söyledi.

Hükümetin bu giderler için ayırabildiği bütçenin yalnızca 35 milyon TL olduğuna dikkat çeken Tarazi, birçok ilaç ve operasyonlarda kullanılacak malzemenin de listeden çıkarıldığını söyledi.

“Malzemeler hastalardan talep ediliyor”

Listeden çıakrılan malzemeler konusunda örnek veren Tarazi, 750 TL tutarındaki cerrahi malzeme olan tümör işaretleme klipsinin, listede olmayan sarf malzemeleri arasında olduğunu ve hastadan talep edildiğini belirtti.

Tarazi, “Hastahanedeki makinelerin yenilenmesi, doktor masrafları ve diğer sağlık giderleri ise 175 milyon TL’ye dahil değildir. Devlet kaynakları sorumsuzca hortumlanırken kasada sağlığa artık ayırabilecekleri bir bütçe kalmamıştır. Hastahanede doktor ve sağlıkçılar devleti hastalara şikayet ederek isyan noktasındadırlar. Ben hala sessizliğini bozmayan Tabibler Birliğini esefle ve artık öfkeyle burdan kınıyorum. Bu konuda toplumu aydınlatıp siyasi vurguna dur demek ne görevli doktorun ne de hastanın vazifesidir. Örgütler bunun için vardırlar” ifadelerini kullandı.











Başa dön tuşu