DünyaKıbrısManşet

TRT’nin Kıbrıs’la ilgili belgeseli yarın yayınlanacak

TRT World, Kıbrıs‘ta federasyon ve barışa yönelik çözümü baltalamak ve savaş çığırtkanlığı yaptığı ‘Bir Zamanlar Kıbrıs‘ dizisinden sonra bu kez de belgesel yaptı

“Turkish Cypriots Struggle for Survival-Hayatta Kalma Mücadelesi: Kıbrıslı Türklerin Hikayesi”

ozgur_gazete_kibris_bir_zamanlar_kibris_belgesel_trt_

TRT’den yapılan ve A.A.’nın bülteninde yer verdiği açıklamaya göre, 1950’li yılların sonunda başlayan ve 1974 yılında Türkiye’nin askeri harekatına kadar yaşananların Kıbrıslıtürklerin ağzından aktarıldığı belgesel, yarın saat 17.30’da TRT World’de ilk kez ekrana gelecek.

Kıbrıs Türklerinin hikayesinin anlatıldığı belgeselde, röportajlar ve arşiv görüntülerinin yanı sıra Kıbrıslıtürkleri tanıklığına da başvurulduğu söyleniyor.

Açıklamada şöyle denildi:

“Kıbrıslı Rumların Yunanistan ile birleşme taleplerinin başka bir deyişle Enosis’in yoğunlaştığı yıllarda adada başlayan şiddet eylemlerinin yıllar içinde giderek artması, Kıbrıslıtürklerin yerlerini terk etmelerine sebep olmuştu. Kıbrıslı Türklerin Enosis’e karşı direnişi ve Türkiye’nin adadaki Türklerin güvenliğini sağlamak amacıyla gerçekleştirdiği Barış Harekatları, belgeselle tekrar ele alınacak.

TRT World iç yapımlar tarafından hazırlanan belgeselin yönetici prodüktörlüğünü Gonca Şenay üstlenirken, prodüktörlüğünü Özge Ekmen Maden ve görüntü yönetmenliğini Güray Ervin yaptı. Yusuf Özçelik’in montajını üstlendiği belgeselin kreatif ekibinde ise Selim Durak ve Emrullah Ekin yer alıyor.​​​​​​”











Başa dön tuşu