KıbrısManşet

Akıncı: Tek adam rejimi ülkeyi yıkıma sürüklüyor

4. Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, tek ajam rejimi altındaki Türkiye‘nin ekonomik ve siyasal anlamda hızla yıkıma sürüklendiğin vurgulayarak, Osman Kavala ve Selahattin Demirtaş gibi tutuklu bulunanlara destek belirtti

Akıncı: Tek adam rejimi ülkeyi yıkıma sürüklüyor

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Akıncı, Türkiye’deki tek adam rejiminin, ekonomik ve siyasal anlamda hızla ülkeyi yıkıma doğru sürüklediğini vurguladı.

“Her açıdan Türkiye’nin etkisi altında bulunan KKTC’de de maalesef durum vahim bir noktadadır” diyen Akıncı, Türkiye’de tutuklu bulunan Osman Kavala, Selahattin Demirtaş ve daha bir çok kişinin özgürlüklerinden yoksun halde tutulmasının, bazı aydınların Türkiye dışında yaşamak zorunda bırakılmasının hiçbir çağdaş hukuk normuyla açıklanamayacağını belirtti.

“Bu antidemokratik siyaset duvara toslamaya mahkumdur”

Ali Bizden, Ahmet An ve Ali Kişmir’in Türkiye’ye girişini yasaklayan anlayışın da aynı hukuksuz siyasetin bir sonucu olduğunu söyleyen Akıncı, 10 yabancı Büyükelçiyi Türkiye’den kovma noktasına varan bu antidemokratik siyasetin duvara toslamaya mahkum olduğunu belirtti.

Akıncı, “Ne yazık ki, acısını Türkiye’de yaşayanlar kadar, hatta fazlasıyla Kıbrıslı Türkler de çekmektedir. Ekonomik, siyasal iflas ve yozlaşma Kıbrıslı Türkleri de derinden etkilemektedir. Çıkış yolu, evrensel hukuk normlarına, insan haklarına, demokratik ilkelere saygılı, dünya ile barışık bir politika izlenmesinden geçmektedir. Kıbrıs’ta da olmayacak formüllerle zamana oynamayı bırakarak, tek mümkün çözüm olan federal çözüm doğrultusunda, uluslararası toplumla işbirliği içinde çalışmak zorunluluğu vardır. Türkiye’de ve Kıbrıs’ta daha iyi bir geleceğe ulaşabilmenin yolu budur” ifadelerini kullandı.











Başa dön tuşu