KıbrısManşet

Arıklı: Neyi bekliyorsun Sayın Tatar?

Yeniden Doğuş Partisi (YDP) Genel Başkanı ve devrik Azınlık Hükümeti‘nin Başbakan Yardımcısı Erhan Arıklı, hem muhalefete hem Cumhurbaşkanlığı makamında bulunan Ersin Tatar‘a yüklendi

Arıklı: İstifa etmiş bir hükümetten nisap beklemeyin

Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu’nda konuşan Arıklı, muhalefete seslenerek, istifa etmiş bir hükümetten nisap beklememeleri gerektiğini iddia etti.

Arıklı’nın bu sözlerine muhalefet sıralarından tepki yükseldi ve Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Milletvekili Faizlet Özdenefe’nin “Yalan söylemeye utanmıyor musunuz?” dedi, kısa süreli bir gerginlik yaşandı.

“Yeni bir hükümet kurulamadığına göre neyi bekliyorsun Sayın Tatar?”

Arıklı’nın, bazı yasaların Meclis komitelerinde oybirliği ile geçtiğini söylemesi üzerine de yine muhalefetten ‘Yalan sözlüyorsunuz’ sesleri yükseldi.

Muhalefete “Ahkâm kesip gazel okuyorsunuz” diyen Arıklı, daha sonra da Cumhurbaşkanlığı makamında bulunan ve ‘UBP Kurultayını kazanana hükümet kurma görevi vereceğim’ diyen Ersin Tatar’a yüklendi.

Arıklı, “UBP Kurultayı’nı beklemek hatadır. Tatar’ın bağımsız olması gerekir. Yeni bir hükümet kurulamadığına göre neyi bekliyorsun Sayın Tatar?” diye sordu.











Başa dön tuşu